Letošnji teden restavracij bo potekal le v poletnem roku. Predstavilo se bo več kot 100 restavracij, od navedenih tudi restavracije iz Maribora in okolice.

FOTO: vivi.si

Tudi letos bo potekal tradicionalen teden restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Vključene bodo najboljše restavracije po vsej Sloveniji, ki bodo svoje kulinarično znanje predstavile v vsaj treh hodnih menijih. Cena menija v vsaki restavraciji znaša 19 evrov.

Letos je sprememba ta, da bo potekal samo v poletnem roku in sicer od 12. do 21. junija 2020. Na deset dnevno prireditev pa so vabljeni vsi, ki v dobri hrani uživajo in so ljubitelji kulinaričnih dogodkov.

Le najboljše ocenjene restavracije in gostilne v Sloveniji

Na ekskluzivnem kulinaričnem dogodku lahko sodelujejo restavracije iz vse Slovenije, ki jih k sodelovanju povabi sektor Tedna restavracij in kulinarični kritik Uroš Mencigar. To pomeni, da sodelujejo le najboljše ocenjene restavracije in gostilne v Sloveniji.

Kdo se bo predstavil letos?

Letos se bo na tednu restavracij predstavilo kar 101 restavracija, od navedenih tudi restavracije iz Maribora in okolice.

Kot zanimanja vredne v Mariboru velja omeniti Steakhouse Rožmarin z zelo zanimivo ponudbo različnih okusov. Na meniju si boste lahko izbirali med steaki in burgerji, ki bodo pripravljeni na visoki temperaturi. Naslednja je Gostilna pri Lešniku, ki ponuja drugačno pestro ponudbo. Tam boste lahko izbirali na področju slovenske tradicionalne kuhinje.

Že razprodana restavracija v Mariboru in prav tako iz seznama najboljše ocenjenih je restavracija Miza za štiri. Njihova odlika je predvsem domača kuhinja. V okolici Kungote je Hiša Denk, ki je prav tako že razprodana. Tukaj boste lahko izbirali med pestro izbiro kulinaričnih jedi avtorja Gregorja Vračkota.

FOTO: City Terasa

Fudo je tudi letos pripravil tri menije, obiskovalci bodo lahko izbirali med mesnim, ribjim in vegetarijanskim. City Terasa, kot zapišejo, nudi najlepši chefov razgled, saj ima terasa desni Maribor na dlani. Pripravili so okusni medni, ki se zaključi s suflejom bele čokolade z divjim česnom.