Zamenjala bo Katjo Gönc, ki je bila vpletena v afero, v kateri naj bi vplivala na izbiro ponudnika vin v karnevalni dvorani.

Ptujski mestni svet je za novo direktorico zavoda za turizem imenoval Tanjo Srečkovič Bolšec. Na tem mestu bo po pisanju Radia Maribor zamenjala Katjo Gönc, ki je bila vpletena v afero, v kateri naj bi vplivala na izbiro ponudnika vin v karnevalni dvorani. Sama je to sicer zanikala, a je kljub temu konec marca podala odstopno izjavo.

Vodenje zavoda bo prevzela 1. julija

Na razpis za novega direktorja ptujskega zavoda za turizem sta sicer prispeli dve prijavi. Za novo direktorico pa je bila izbrana Tanja Srečkovič Bolšec, ki je med drugim delala tudi na Zavodu za turizem Maribor Pohorje in bo vodenje ptujskega zavoda prevzela 1. julija. Njena osnovna vizija pa je krepitev prepoznavnosti Ptuja kot butične destinacije v katero želi privabiti čim več turistov. Tem pa je po njeno treba pripraviti nepozabno izkušnjo in preseči njihova pričakovanja.

To usmeritev deli, še navaja omenjeni radio, tudi s ptujsko županjo Nuško Gajšek, ki pa napoveduje, da se bodo skupaj s svetniškimi skupinami v bližnji prihodnosti pogovorili o željah za razvoj Ptuja kot turistične destinacije. Kot pravi se bodo s tem izognili morebitnim nesoglasjem v prihodnosti.

Turizem se bo gradil na treh stebrih

Sicer pa nova direktorica napoveduje delovanje zavoda v smeri podpore in razvoja treh osnovnih stebrov ptujskega turizma. Prvi je krepitev podpore obstoječim ponudnikom in organizatorjem v mestu, drugi je krepitev znamčenja za enodnevne obiskovalce, tretji pa je izboljšati pestrost ponudbe za tiste, ki bi se v mestu zadržali več dni. Za te napoveduje podaljšanje povprečne dobe bivanja z vključevanjem turistične ponudbe na širšem ptujskem območju, še poroča Radio Maribor.