KOZOROG
Kozorog ima rad zdravo, kmečko hrano, poleg tega pa se seveda poskuša prehranjevati uravnoteženo. Raje si kuha sam, kot da bi se odpravil v gostilno, če pa se to zgodi, si izbira jedi, katerih pripravljanja se sam sicer redko loti. Zelo rad ima sadove narave, najraje jagodičevje. Loti se pečenja in kuhanja, pa tudi najrazličnejšega pripravljanja, kot so sušenje, vlaganje in priprava sokov. Ima smisel za shranjevanje in gospodinjstvo in večina jedi, ki jih pripravi, je obarvanih z nekakšno tradicionalno noto.

VODNAR
Vodnar se s prehrano in pripravljanjem jedi ne obremenjuje pretirano. Sodi v skupino, ki za svoje delovanje potrebuje najmanj spodbude v obliki hrane. Kot pri vsem je tudi pri prehranjevanju poseben in samosvoj, lahko pa je tudi zelo izbirčen. Večkrat se odloča za zdravo prehranjevanje in med vodnarji najdemo veliko vegetarijancev. Rad uživa sadeže, oreščke in semena, ki jih večkrat tudi sam nabira, in nihče ne ve toliko o naravnih plodovih kot oni.

RIBI
Ribe zelo rade eksperimentirajo in skoraj nikoli ne kuhajo po receptih, ampak po občutku. Sladkarije jim ne dišijo preveč, raje imajo kisle in slane okuse. Obožujejo tudi morsko hrano, vključno z izbranim vinom. Všeč so jim začinjene in bogate jedi, sicer pa sodijo med znamenja, ki brez hrane najlaže zdržijo. So prijetni gostitelji, ki radi za svoje goste dobro poskrbijo in pripravijo raznovrstne jedi, ki so vse tudi zelo privlačne na pogled. Jedo počasi, z občutkom, moti jih hitro prehranjevanje.

LEV
Lev je kralj in užitkar, tako je seveda tudi v primeru prehranjevanja. Obožuje dobro postrežbo, pomemben mu je videz vsega, kar je na krožniku, tudi dekoracija. Za hrano je pripravljen dobro plačati in je tudi sploh dober gostitelj in navadno radodaren. Je dober kuhar, ki ima rad močno in bogato, pa tudi raznovrstno hrano. Obožuje pecivo in sladice, tudi mesne izdelke.

TEHTNICA
Tehtnice so izbirčni ljudje, ki prisegajo na sladkarije in podobne nezdrave dobrote. Radi venomer grizljajo, raje imajo lahko kot pa močno in pikantno hrano. Ljubijo prehranjevanje v dvoje ob dobri postrežbi. Pri pripravljanju hrane so sodobni in si privoščijo navadno vse, kar v sodobno kuhinjo spada. Radi tudi eksperimentirajo.

STRELEC
Strelec je znan kot velik gurman in užitkar, ki zelo rad eksperimentira in vedno kaj pripravlja. Njegova kuhinja sodi med najsodobnejše. Tudi videz mu je pomemben in prav tako vzdušje. Ker ga zanimajo tuje dežele in njihove kulture, ga zanimajo tudi njihova prehrana ter avtohtone jedi. Rad tudi sam kaj dobrega pripravi in speče, tako sladice kot tudi morske jedi. Obožuje pa tudi slastne tortice in drobno pecivo.

ŠKORPIJON
Škorpijon obožuje močne, začinjene jedi. Sicer pa ima precej širok spekter okusa. Rad ima domačo hrano in meso, prav tako pa tudi juhe, mineštre, jote in solate. Uživa tudi v morski hrani, zraven si rad privošči kozarec rdečega vina, sorto in poreklo pa izbira po trenutnem nagibu. Rad se sam loteva priprave hrane in najbolj uživa v eksperimentiranju. Obožuje tudi slane prigrizke.

DEVICA
Devica je v prehranjevanju tako kot na drugih področjih natančna in zelo čista. Obožuje lažje jedi, juhe, solate in sadje. Zanimajo jo priročniki, doma ima polno kuharic in knjig, večinoma o zdravem življenju in prehranjevanju. Device so pogosto vegetarijanci ali se vsaj izogibajo pogostejšemu ali obilnejšemu uživanju mesa in mesnih izdelkov. Veliko dajo na zelišča in naravne mešanice čajev.

OVEN
Ovni imajo radi meso, ocvrte in pražene jedi, nad zelenjavo pa niso najbolj navdušeni, zato je poletje čas, ko kakšno kosilo ni po njihovi meri, je pa to hkrati odličen čas, da se prilagodijo in morda izgubijo tudi kakšen kilogram in poskrbijo za bolj zdravo telo. Čeprav oven rad uživa v hrani, ni prav discipliniran glede prehranskih navad.

BIK
Bik je, ko govorimo o prehranjevalnih navadah, velik uživač. Rad se ukvarja s hrano in velikokrat je najboljši kuhar v družini. Rad ima kruh, obožuje jedi iz testa, rad peče in kaj pripravlja, shranjuje, suši in vlaga. Najraje ima močne in bogate jedi, ne brani pa se tudi kozarca hladnega vina izbranega okusa. Obožuje pecivo in sladke jedi, zato jih med njimi ni malo, ki so bolj močne postave.

DVOJČKA
Razigrani dvojčki se s prehrano in pripravljanjem jedi ne obremenjujejo preveč. Obožujejo italijansko hrano, testenine, pice, tudi hitro pripravljene jedi. Nenehno so na poti in pretirano ukvarjanje s pripravo jedi bi jim preprosto vzelo preveč njihovega dragocenega časa.

RAK
Raki običajno radi kuhajo in so dobri kuharji. V pripravljanju jedi uživajo, ob tem nekako meditirajo in se znajo resnično sprostiti. Najraje pripravljajo juhe, omake in solate, vedno pa se z veseljem lotijo tudi česa novega. Zanje so priporočljive jedi bele in rumene barve, na primer kokos, riž, krompir, bučke.