V življenju se srečujemo z veliko ljudmi, z nekaterimi se zapletemo, a kmalu ostanemo zmedeni, saj nismo prepričani če “je to to”. K sreči obstajajo številni opozorilni znaki, ki jim moramo znati prisluhniti.

Ste se ponovno zapletli z neko osebo, a ne veste, če je ta prava za vas? No, naj vas potolažimo: v bistvu veste. Vsak ve. Vprašanje je le, koliko ste pripravljeni prisluhniti lastnemu počutju.

1. Vi se res noro zaljubite, z druge strani pa dobivate mešane signale

Po dolgem času ponovno čutite skorajda otroško vznesenost, ob osebi čutite metuljčke v trebuhu, ne morete spati, ste tudi precej neješči, ko ne dobite njenega/njegovega odgovora, ste ekstremno anksiozni … Vse to so znaki, da ste zboleli – za zaljubljenostjo. Grozno, res. Biti suženj lastnim čustvom, hkrati pa hrepeneti po drugi osebi je silno težka zagata za še tako močno osebo. Druga oseba je pa tako … nejasna. Tu in tam vas pokliče, če bi se dobili, le zato da se potem obnaša nekako ignorantsko, ali še več; zraven pripelje prijatelja. Ne, to res ni ljubezen, je kvečjemu igračkanje. Taki osebi se ognite na daleč, saj si v resnici ne želi vas, pač pa le vašo brezmejno pozornost (ki jo kajpada dobi, ko pa ste tako zatrapani).

2. Povezava ni zares močna

Če že imate partnerja, a vam nekaj “ne štima”, obstajata dva vzroka: ali ste sami prezahtevni in pričakujete pravljice v oblakih ali pa je mrda res nekaj na tem. Se s svojim parterjem lahko povežete v pogovoru? Pogovor steče? Se mi kdaj zares od srca nasmejite? Ali zares “vidite” kdo on/a je? Mu vidite v dušo? Le tako se lahko z osebo namreč resnično povežete. Vse ostalo je varnostna distanca.

3. Prositi morate za spolne odnose

Do slednjega seveda pride tako pri ženskah, kot pri moških. Nekateri so na takšno stanje morda vajeni, pa vendar prositi az nekaj tako primarnega ni normalno in ni indikator zdravega razmerja. Razlogov je lahko več: ali partnerju več niste privlačni ali je pod pretiranim stresom, po najbolj črnem scenariju lahko gre tudi za skakanje čez plot.

4. Med spolnim odnosom je odsoten/a

Naj opomnimo, še vedno je lahko velik krivec stres, kar najverjetneje tudi je. Pa vendar, strast se zna sčasoma dokaj ohladiti. Zlasti, če je nikdar zares ni bilo. Lahko pa je oseba, s katero imate opravka, tudi sicer precej aseksualna.

5. Vse je zelo zapleteno

A res? Pravijo, da ko “je to to”, ni prav nič zapleteno, vse gre kot po maslu. Če si oba želita drug drugega na enak način in vsaj približno enako močno, potem so vsi ostali faktorji, ki zadeve zapletajo, več ali manj izgovor. Vse se da. Razen, če ima ena oseba precejšnje psihološke probleme. To še razumemo.

6. Kritizira vaš okus za glasbo, oblačenje, ne razume vašega načina razmišljanja, ne mara vašega kuhanja …

Partner vas lahko ima iskreno rad, toda če vas ni sposoben razumeti, potem je prihodnost vajinega razmerja zelo vprašljiva. Vi ste namreč le vi in boste to tudi ostali, ne glede na vse. S pravo osebo si predstavljate tudi skupno življenje, a kako vama naj uspe, če se zatakne že pri osnovah? Razumevanje in sprejemanje drug drugega je pač temelj vsakega razmerja.

7. Še vedno ne čutite metuljčkov ali hrepenenja

Tako je. Noben vam ne garantira, da boste slednje sploh kdaj občutili. Ne zgodi se vsem; odvisno je tudi od vašega duševnega stanja, takratnih okoliščin in podobno. Četudi slednje končno začutite, pa to vsekakor ne pomeni, da gre za ljubezen za vse večne čase. Kljub začetku zaljubljenosti se lahko vse skupaj namreč hitro konča. Ljudje se namreč povečini ne zaljubijo v človeka, ampak ideal, ki so si ga ustvarili o njej. Zaljubijo se v lastno vizijo. Kajpada slednja ne nujno sovpada z realnostjo; če ne, se lahko hitro ohladite. Vsekakor prava zaljubljenost terja nekaj zrelosti, da se nekaj takšnega ne zgodi.

V bistvu je seznam, ki kaže, da med vama ni vse v najlepšem redu, skorajda neskončen. Možni indikatorji so tudi: svoj prosti čas raje preživlja drugje, se ni sposoben/na prilagajati, je pretirano samovšečen/a, doma ne migne s prstom, je pogosto nesramen/na … Vse to so očitni indikatorji, ki jih ravno zato nismo niti posebej omenjali.