Raziskave kažejo, da izvajanje joge na delovnem mestu pomaga pri obvladovanju stresa in večji učinkovitosti zaposlenih. Preverite kaj vam ponuja Bindu studio.

Joga je danes v svetu vedno bolj popularna in razširjena, pri čemer tudi naša država ni izjema. Čeprav se vedno več ljudi odloča za obisk vadbe joge, ta še vedno ni tako razširjena kot drugod. »Upam, da se bo ta trend sčasoma izboljšal, saj sem prepričana, da je življenje po jogijskih načelih za današnji čas in razmere, v kakršnih živimo, nujno potrebna in bi jo morali znati izvajati in živeti vsi. Joga je »zdravilo«, ne samo za posameznikovo telo, um in duha, temveč za družbo v celoti, razmere, stanje in medsebojne odnose,« nam pove Blanka Erhatič, lastnica Bindu studia – studia sprostitve in dobrega počutja, ki se nahaja na Kardeljevi cesti 85.

Zmotna prepričanja o jogi

»Zaradi pogostih zmotnih prepričanj o jogi, je na vprašanje kaj joga JE, najlažje odgovoriti z, kaj joga NI,« pojasni Erhatičeva in pove, da joga ni šport, ni tekmovanje, ni prelahka, ni religija, ni modno nastopanje in dokazovanje, ni samo za ženske in ni samo za suhe in gibčne.

Sprostite se lahko brez sramu in občutka krivde

Joga je po njenih beseda način življenja – zaradi pozitivnih rezultatov, ki jih prinašata stalno prakticiranje in upoštevanje njenih načel, odpira poti k boljšemu življenju in lepši prihodnosti. Poleg tega je učenje, vračanje k sebi, umiritev misli – zgodovinski jogijski izreki (sutre) poudarjajo, da je joga prvenstveno umiritev miselnih vrtincev, vztrajanje in usmeritev pozornosti znotraj sebe, osredotočanje nase. Joga je stanje duha, proces, sila in združitev.

»Je zabavna in vzpostavi stik z vašim notranjim otrokom. Prevrača vas naprej, nazaj, navzgor in navzdol, dovoli vam, da ste nerodni, oponašate vsemogoče živali in na koncu vadbe celo zadremate. Resnično je eden izmed redkih trenutkov, ko se lahko sprostite brez sramu in občutka krivde, strahu pred kritiko in sodbami in ste resnično svobodni in sprejeti takšni kakršni ste,« še pove. Meni, da je to fantastična priložnost za napredek, spremembo življenja na bolje in čudovito preobrazbo duše znotraj našega telesa ter odkrivanja magične skrivnosti in moči našega jaza.

Večja učinkovitost zaposlenih

Ker raziskave kažejo, da izvajanje joge na delovnem mestu pomaga pri obvladovanju stresa in večji učinkovitosti zaposlenih, so pripravili nekaj programov, ki vam lahko služijo kot orodje ali pripomoček pri načrtovanju in izvajanju promocije zdravja na delovnem mestu. V njihovem studiu v Novi vasi imajo na voljo individualno vadbo joge za managerje, skupinsko vadbo joge, delavnice joge na delovnem mestu in skupinsko vadbo joge.

Več informacij o njihovih storitvah najdete na spletni strani www.bindustudio.si ali pokličite na telefonsko številko 040 43 03 43. Povpraševanje lahko pošljete tudi preko spletnega obrazca ali po elektronski pošti bindustudiosi@gmail.com in v čim krajšem času vam bodo poslali ponudbo, prilagojeno željam in potrebam vašega podjetja.

Poleg joge ponujajo tudi sprostitveno masažo, globinsko masažo, masažo s toplim medom, refleksno masažo stopal in masažo za otroke.