Po petih tednih preverjamo, kako sta se odrezala Jasmina in Luka, ki sta s pomočjo našega medija postala nagrajenca 5-tedenske vadbe pod strokovnim vodstvom trenerjev Bodifita. Rezultati so osupnili vse.

Na osrednjem mariborskem spletnem mediju Maribor24.si smo skupaj z Zdravo zabavo in Bodifitom v okviru raziskave Kako fit je mesto? pripravili nagradno igro za dve osebi za 5-tedensko vadbo pod strokovnim vodstvom. Izbrana sta bila Jasmina Pečnik in Luka Matijaško. Po petih tednih smo preverili, kako sta napredovala. Rezultati so presenetili vse – zlasti njiju.

Dosegla vrhunske rezultate

5-tedenska vadba Jasmine in Luke je končana. Uredništvo se je minuli petek oglasilo v fitnes centru Bodifit v mariborskem Hotelu City, kjer sta se mudila tudi nagrajenca, ki sta preverjala svoje rezultate. Ti so presenetili vse.

 

»Kandidata sta dosegla resnično vrhunske rezultate, oba sta bila nadpovprečno pridna, zato so takšni tudi njuni rezultati. V njunem primeru bi bilo dobro, če bi izgubila med 1 do 2 kg maščobe, sta pa izgubila med 6-7 kg, kar je fenomenalno. Dejansko da sta izgubila 1,5 kg maščobe na teden. Vadbe sta se udeležila 3-krat tedensko,« je za Maribor24 dejal, Bodifitov osebni trener Damir Čujo.

Jasminin cilj je bilo zmanjšati telesne maščobe, pridobiti več mišične mase in si preoblikovati telo. V petih tednih izgubila 5 kilogramov, 4 odstotke telesne maščobe in pridobila 1,2 odstotka mišične mase. V pasu je izgubila kar 17 centimetrov, okoli bokov 6, okoli stegen pa 1 centimeter.

Luka je shujšal za 3 kilograme, izgubil 1,9 odstotka maščob in pridobil 2,4 odstotka mišične mase. Za 2 centimetra je pridobil na obsegu prsnega koša, v pasu je izgubil 12 centimetrov, okrog bokov 5 centimetrov, okrog stegna je pridobil 2 centimetra.

Luka in Jasmina navdušena, z vadbo v Bodifitu bosta nadaljevala

»Definitivno bom nadaljevala z vadbo, ugotovila sem, da mi ta vadba resnično ustreza. Vesela sem, da me je nekdo “brcnil v rit”, da sem se končno lotila narediti nekaj zase,« pojasnjuje Jasmina, ki si želi do svoje poroke septembra 2020 izklesati postavo.

»Vsekakor imam v planu nadaljevat z enako vadbo v Bodifitu. Tam so bili vsi super, vse je bilo na nivoju, res brez pripomb. Sem zadovoljen in zato ostajam,« pa je za naš medij dejal Luka.

Za osebno trenerstvo se odloča vse več ljudi

»Z odzivom smo zelo zadovoljni, saj vsako leto vidimo, da pride vedno več ljudi, da vidijo svoj napredek in imajo neko vodstvo, ki jih usmerja pri treningu, prehrani,« za Maribor24 pojasnjuje fitnes trener Čujo.

V praksi to izgleda tako, da nekomu, ki jih obišče, napravijo pregled trenutnega stanja, preverijo njegove sposobnosti in omejitve. Na podlagi rezultatov mu pripravimo nek realen cilj, ki ga lahko doseže. »Skozi to ga usmerjamo, motiviramo, obvezuje ga neka obveznost. Kdorkoli se drži primerne prehrane in rednega treninga, ima zagotovo neke dosežke. Način vadbe je prilagojen glede na potrebe vajenca, nekdo mora recimo delati na moči, spet nekdo drug bi rad shujšal, nekateri potrebujejo več kondicije,« še pojasnjuje.

Nikar ne odnehati prehitro

Kar se tiče prehrane, trenerji ne določajo drastične spremembe. Vadeči lahko vseeno ohranijo svoj bioritem, jedo živila, ki jim ustrezajo, trenerji pa jim svetujejo, česa naj se izogibajo in katere dodatke bi bilo dobro uporabljati.

»Vedno svetujemo, da naši kandidati ne odnehajo po prvih rezultatih. Jasmina in Luka sta postavila dobre temelje, ampak glede na njun dolgoročen cilj je treba spremeniti način življenja,« pojasnuje Čujo.

Preizkus resnosti: 80 odstotkov jih opravi in nadaljuje

Čujo pojasnjuje, da se večina kandidatov odloči s treningi nadaljevati, so pa tudi tisti, ki prehitro obupajo. »To je preizkus resnosti, koliko je nekdo resen v svoji nameri, da bi nekaj naredil zase. Uspešnih je 80 odstotkov, ostali so recimo obupali ali je kaj prišlo vmes. Velika večina se odloči za nadaljevanje,« nadaljuje.