“Žiga me je objel in rekel naj si pri vodnjaku kaj zaželim, jaz pa sem mu povedala, da imam vse, da si ne želim prav ničesar več.”

Za naš osrednji mariborski medijski portal je spregovorila Janja, ki je lani doživela zaroko, katere se po letu dni spomni z metuljčki v trebuhu. S partnerjem Žigom se vsako leto odpravita na božično-novoletni izlet. “Po navadi že kak mesec ali dva prej razmišljam kam bi lahko šla. Vedno preveč sprašujem, naredim plan, organiziram in greva. Oba se teh izletov veseliva,” opiše. Lani konec leta pa ji je fant rekel, da bo prevzel organizacijo on in da naj mu samo pove kdaj bo imela proste dni v službi. “Komaj sem začela z novo službo, zato mi je bil predlog všeč. Dogovorila sem se kdaj bom prosta in o izletu sem nehala razmišljala.”

Velik šok: nosečnost

Vsi, ki jo poznajo, vedo, da ima zelo rada presenečenja, hkrati pa, da je zelo radovedno bitje. Tokrat je bilo drugače, niti enkrat ni vprašala kam se odpravljata. Veselje ob bližajočem dopustu je bilo še večje, ko sta izvedela, da bosta v letu 2018 postala starša. Za njiju je to bil velik, a pozitiven šok. Zadnji božič v dvoje. Janja si niti mislila ni, da bo kmalu doživela še eno presenečenje. No, o tem je že nekaj časa pred nosečnostjo vedela njena prijateljica, ki je Žigi pomagala pri poizvedovanju kakšen prstan si bi želela. Ker je šlo za skupinsko debato več punc, se ji niti sanjalo ni, da razprava teče zaradi nje.

Želela je odpovedati izlet

Pet dni pred odhodom na pot je dobila sms z navodili, kaj mora pripraviti do petka zvečer, saj sta se v soboto zjutraj odpravila na pot. “Zaradi rizične nosečnosti sem dva dni pred odhodom želela odpovedati izlet, saj sem morala mirovati. Žiga je takrat v skrbi za otročka dejal, da je celotni izlet prilagodil mojemu stanju in da naj ne skrbim. Sicer sem bila vseeno malo v skrbeh, a sem mu zaupala. Pojma nisem imela kam greva, bila sva v Avstriji. Ko sem videla tablo Ellmau sem vedela, to je to! Moje presenečenje. ” Gre za kraj priljubljenega “Gorskega zdravnika”.

Uživanje v 70 centimetrskem snegu

“Zaljubljena v to vasico, sneg, okolje in presrečna, da sva se udobno namestila v hotelu,” opisuje. Po počitku sta si pogledala ambulanto dr. Gruberja in kljub temu, da je bilo v Mariboru vreme kot spomladi, sta onadva uživala v 70 centimetrov visokemu snegu. Utrujena sta v hotelu zaspala, zunaj je snežilo in pogled skozi okno je bil res idiličen. V sporočilu z navodili je imela napisano, da naj vzame s seboj nekaj za preobleči ker gresta na večerjo. Ker sta bila v Ellmau je vedela, da gresta na večerjo k Susan oziroma belemu vitezu iz nadaljevanke. Bila je vzhičena, zato ga je zbudila: “V dveh minutah je bil buden in urejen pri vratih. Presenečeno sem ga gledala in vprašala kaj mu je, pa mi je odgovoril, da se je spočil in je pripravljen, da greva ven kjer je zimska pravljica.” Ker oba obožujeta sneg je predvidevala, da je bil vzhičen zaradi tega in ni razmišljala, da je bila reakcija po bujenju res nenavadna in smešna.

Objel jo je in rekel naj si kaj zaželi

Bila sta v drugem nadstropju. Ko sta prišla v pritličje se je spomnil, da nima denarnice in rekel, da gresta nazaj po njo. “Seveda je vedel, da bom rekla naj gre sam, zato je njegov načrt tekel po planu.” Nato sta se zapeljala do trga. Ko sta parkirala je Janja zagledala visoko drevo, celo okrašeno z lučkami, ki jo je čisto navdušilo. Vsaj desetkrat je partnerju povedala, da bosta nekoč onadva imela takšno drevo. Zunaj je rahlo snežilo, vse je bilo v lučkah, onadva pa sama na trgu. Po kratkem sprehodu, sta se ustavila pri vodnjaku. “V cerkvici poleg so zazvonili zvonovi in rekla sem mu, da je to znak, da je  Bog z nama, da je res popolno. Žiga me je objel in rekel naj si pri vodnjaku kaj zaželim, jaz pa sem mu povedala, da imam vse, da si ne želim prav ničesar več. Presenečen nad mojim odgovorom je predlagal, da se pod drevesom slikava.”

V tistem trenutku sem začela jokati

Nastavil je kamero na vodnjak, Janja se je postavila in čakala, da pride. “Ko je prišel, sva naredila nekaj fotografij, nato pa se je obrnil k meni, me prijel za roki, v tistem trenutku sem začela jokati, vedela sem, kaj bo sledilo. Pokleknil je v sneg, mi povedal kaj mu pomenim ter me vprašal ali bi postala njegova žena. Nadel mi je prstan, jaz pa sem jokala in jokala. Edino kar sem uspela vprašati je, če je pravi, v smehu mi je pritrdil. Zanimalo me je namreč, če ne bo počrnel, saj sem prstane kupovala kar na Ebayu. Haha.”

Zamišljala si je zaroko v njunem domu

Po 10 minutah jo je prosil, če lahko že kaj odgovori, ker ga zebe v kolenu, v solzah in smehu mu je privolila in objeta sva jokala. Nato mi je pojasnil, da zaroka ni zaradi otročka, ki je na poti, da je bila načrtovana že prej, kar mi je potrdila tudi prijateljica, ki me je pred več kot enim mesecem  povprašala o tem kakšni prstani so mi všeč. “Naj dodam le se to, ja kot veliko deklet sem si zelo želela zaroke, v mislih sem imela posebno zaroko. Ko sem spoznala njega, sem hitro vedela da je to to, oba sva že od začetka govorila, da si želiva poroke. Moj Žiga je najboljši,  kar jih poznam, vsi ki ga poznajo vedo, da je zelo preprost fant. Zato, če bi mi nekdo rekel naj si zamislim najino sanjsko zaroko, bi to bilo doma v najinem domu, mogoče ob večerji, ki bi jo sam pripravil. Preprosto ampak najino. Toda ne, on je presenetil, on je šokiral in dokazal da zmore več kot si jaz lahko zamislim in želim.”