Slovenija se spreminja v pomembno destinacijo polno enogastronomskih doživetij z vrhunsko slovensko kulinariko in vini.

Enogastronomski turizem je na pragu nove dobe, kot najhitrejša rastoča turistična panoga na svetu, kot tudi Sloveniji. Želje tako domačih kot tujih ljubiteljev dobre hrane, novi izzivi, osebne potrebe po kulinaričnih doživetjih in aktiven življenjski slog so prerasle meje povprečnega. Slovenija se spreminja v pomembno destinacijo polno enogastronomskih doživetij z vrhunsko slovensko kulinariko in vini.

Najboljše restavracije iz regije

Na podlagi rezultatov strokovnega dela izbora so oblikovali seznam 101 najboljše restavracije. V ožjem izboru letos sodeluje kar 101 restavracija iz 4 regij, na podlagi seznama pa bo z glasovanjem izbranih do 10 najboljših restavracij v vsaki regiji.

V javni del glasovanja so se uvrstile restavracije pridobljene z več glasovi, od tega je polovica restavracij iz vsake regije. Restavracije, ki se v javni del glasovanja niso uvrstile, ostajajo v izboru in bodo vse uvrščene med priporočene “Recomended restaurants” ter prejele nalepke kot restavracije v izboru The Slovenia Restaurant Awards 2019 by Diners club.

Uvrščene slovenske restavracije v izboru THE SLOVENIA RESTARANT AWARDS 2019 po regijah:

Alpska Slovenija: City Terasa, Dobra Vila Bovec, Gostilna Ančka, Gostilna Krištof, Gostilna Kunstelj, Gostilna Lectar, Gostilna Maribor, Gostilna Pr’ Matičku, Gostilna Pri Lešniku, Hiša Franko, Hiša Polonka, Hiša Raduha, Koroška hiša pri lipi, Pri treh ribnikih, Restavracija 1906, Restavracija Blejski grad, Restavracija Mak, Restavracija Milka, Restavracija Sedem, Restavracija Topli Val, Restavracija Vila Bled, Rožmarin, Skipass restavracija, Vila Podvin, Vila Prešeren.

Glasujete lahko tudi vi

Glasovanje se je začelo od 1.3.2019 na uradni spletni strani izbora www.the-slovenia.com, kjer lahko glasujete za najljubšo restavracijo. Z glasovanjem lahko pomagate, da se vaše priljubljene restavracije uvrstijo med najboljših regijskih 10. v Sloveniji.

Vabimo vas, da se nam pridružite h glasovanju najboljših restavracij THE SLOVENIA RESTARANT AWARDS 2019 by Diners Club in sodelujete pri ustvarjanju kulinarične prepoznavnosti Slovenije!

Glasovanje za javnost se je začelo 1.3.2019 in bo trajalo do 31.3.2019, glasujete lahko TUKAJ.