Bliža se noč čarovnic, zato vam ponujamo nekaj nasvetov naših bralk, kako lahko v teh dnevih najbližje razveselite z izvirnimi pripravki.
FOTO: Betina F.
Betina Fajfar je z nami delila recept za čarovničine prste in strašne očke.
ČAROVNIČINI PRSTI: 225g masla, 100g sladkorja v prahu, vanili sladkor, 350g moke, 1 jajce, ščep soli, pol zavitka pecilnega praška, pol zavitka vanilijevega pudinga in še malo rdečega barvila. Za nohte uporabimo razpolovljene mandlje. Iz sestavin zamesimo testo, ki mora v hladilniku počivati vsaj pol ure. Nato ga razdelimo na 3 enake dele, oblikujemo svaljke ki jih na dveh mestih nekoliko stisnemo da dobimo členke in nanje z nožem vtisnemo črtice. Z malo marmelade na prste prilepimo mandeljne in pečemo 12 minut pri 180 stopinjah.
STRAŠNE OČKE: 2dl vode, 30dag sladkorja, 40 dag mleka v prahu, 25 dag margarine,10 dag kokosove moke, 1vanilijev sladkor, oluščeni mandlji ali lešniki. Vodo zavremo s sladkorjem in ohladimo. Zmešamo mleko v prahu, margarino, kokosovo moko in vanilijev sladkor. Zmes primešamo ohlajeni vodi in postavimo v hladilnik. Potem oblikujemo kroglice katerim v sredino vstavimo mandelj ali lešnik. Malo jih sploščimo in na vsako stisnemo smarties bombonček. Povaljamo v kokosovi moki in z rdečim gelom na tanko povlečemo žile po očesu. Ko vse končamo raztopimo 100g čokolade in na vsak bombonček naredimo piko sredi očesa.
FOTO: Barbara C.
GROZNI MOŽGANČKI
Barbara je zagotovo poskrbela, da torte njeni najbližji še dolgo ne bodo pozabili. Najprej je spekla klasični biskvit za torto. Kot nadev je uporabila pariško kremo kateri je dodan mascarpone. »Segrejemo 500 ml sladke smetane, vanjo dodamo okoli 400 g jedilne čokolade, počakamo, da se ohladi in damo v hladilnik za nekaj ur. Ohlajeno kremo zmiksamo in dodamo še 250 g mascarpone. Nastane kompaktna čokoladna krema.«
Del iz malin je sestavljen zgolj iz malin in sladkorja, dodamo pa lahko malo želine, da se zgosti. Barbara svetuje, da torto zlagate kar v kakšno skledo, da se približate obliki možganov. »Ko je torta sestavljena in ohlajena, popravite obliko, da je podobna možganom. Nato prekrijemo z masleno kremo in z belo sladkorno maso. Iz mase naredimo še svaljke, ki jih polagamo na torto, da dobimo izgled vijug na možganih. Nato sledi le še barvanje, jaz sem uporabila marmelado in dodala jedilno barvilo«.
FOTO: Ksenija Ž.
MIZA ČAROVNICE
Ksenija uživa na porodniškem dopustu in ob pridni hčerki zelo rada ustvarja. Mizo je okrasila z različnimi sladicami, ki so povezane z nočjo čarovnic. Za pajke je uporabila čokoladne kroglice, pene marshmallow in čokolado. Metle so sestavljene iz bobi palčk in čokoladnih penic. Za krvave zobe je uporabila cookies kekse, belo čokolado, marshmallow in ribezov žele za prste čokoladne banane, ki jih je okrasila. Oči so narejene iz penic, ribezovega želeja in bonbonov.
Ideje, ki smo jih z vami delili preteklo leto pa si lahko ogledate TUKAJ.