Kljub temu, da smo avgusta in da lahko še vedno uživamo v visokih temperaturah, veliko trgovin več ne ponuja poletnih stvari. Vse je nared za jesen.

Še vedno lahko uživamo v visokih temperaturah, veliko ljudi na dopustih preživlja poletne dni. Trgovine pa se, kot kažejo fotografije, ki nam jih je posredovala bralka, že pripravljajo na jesen in praznike, ki jih prinašajo jesenske dni.

Kar nekaj je takih, ki se nad ponudbo zgraža, saj smo šele avgusta. Kot smo v preteklih letih že poročali, gre za stalno prakso in v septembru lahko na policah pričakujemo že zimsko dekoracijo. “Poletje je, pa v večini trgovin več ne morem kupiti nič poletnega. Je že res, da je večina poletja mimo, a še vedno smo avgusta. Tako pa lahko kupujem jopice, trenerke, o poletnih lahkotnih oblačilih pa ni ne duha ne sluha,” je dejala bralka Andreja.

Dejstvo je, da trgovine prilagajajo ponudbo kupcem. V kolikor le-te ne bi kupovali že mesece prej, se verjetno tudi trgovci ne bi odločili za takšne poteze.

V komentarjih se je oglasila tudi nekdanja prodajalka in povedala: “Sem delala v trgovini s tekstilom in so ljudje že prvega avgusta težili z jesenskimi stvarmi.  Nekateri so stalno hodili spraševat, kdaj bomo dobili jesensko robo, zunaj pa 30+ stopinj.” Na njen komentar se je odzvala tudi druga, ki je zapisala: “Čez dva tedna bomo že tudi mi jesensko dekoracijo prodajali, septembra pa že božično. Tako pač to je. Kateri delajo v trgovini razumejo zakaj.”