Ta prikolica je ena najbolj zaželenih starodobnih prikolic za potnike na svetu. Opremljena je z najsodobnejšo tehnologijo.

FOTO: Flytecamp.com

Prikolico Geographic X je kot zapišejo na portalu 24sata.hr, naročil David Holmes, predsednik podjetja za dostavo sadja Harry in David. Želel je ustvariti estetsko-futurističen dizajn. Ta oblikovalska prikolica je ena najbolj zaželenih starodobnih prikolic za potnike na svetu. Geographic X je bil prvotno zasnovan in zgrajen leta 1960 pod nadzorom priznanega industrijskega oblikovalca Charlesa ‘Chucka’ Pellyja.

Foto: Flytecamp.com

V posebej za to zgrajenem skladišču v Oregonu, so izdelali le sedem priklopnikov. Razstavni model Geographic X se je leta 1960 odpravil na pot z upanjem, da bo pritegnil bogate kupce. Njegova cena je bila previsoka.  Tedaj je prikolica znašala 477.000 dolarjev. Leta 1962 pa je bila tovarna Holiday Homes uničena v požaru, Geographic X pa je postal eden najredkejših modelov prikolic.

Do nedavnega je, po poročanju revije Vintage Camper Trailer, veljal za edini preživeli model zelo iskanega modela Geographic X. Pred štirimi leti pa so odkrili še en model in ga shranili v garaži. Kot zapišejo na portalu 24sata.hr, je sedaj je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo.