Napačna izbira zajtrka vam lahko uniči ves dan, zato izberite najboljšega v mestu, z razgledom, ki vam ga bodo ostali zavidali.

Kako že gre tisti star pregovor “Zajtrkuj kot kralj, kosi kot princ, večerjaj kot berač”! 

Zajtrk že od nekdaj velja za najpomembnejši obrok v dnevu, a nekateri ga še vedno zelo podcenjujejo. Bodisi zanj ne najdejo časa, ali pa ne vedo kaj bi si za zajtrk sploh pripravili. Pomembnosti zajtrka se zaveda vedno več barov in kavarn v mestu, ki na svoj jedilnik pridno uvrščajo omlete in žitarice z jogurtom. 

Zato izgovor, da zjutraj niste imeli časa za pripravo zajtrka sedaj odpadejo, saj je v mestu vedno več ponudbe, kjer vas postrežejo kot kralja in nahranijo tako vaše telo, kot um. 

Francoski zajtrk na najlepši terasi v mestu, na svežem luftu

Od 18. februarja kraljevski zajtrk ponujajo tudi na najvišji terasi v mestu, ki najpomembnejšemu obroku v dnevu doda krasno kuliso mesta in ponuja prostor domišljiji za neverjetne fotografije, ki bodo dodale piko na i vašemu Instagram profilu. V LUFTu so se odločili za francoski pridih ter zajtrkovalno novost poimenovali ‘Le Croque Paradis’ ali ‘Hrustljava nebesa’, kar ni daleč od resnice, saj ponudba domače granole in popečenega kruha v ustih resnično zahrusta. 

Okusne domislice za zajtrk so nastale v kreativnih glavah zaposlenih in vodilnih LUFTa. Na jedilniku so tako svoje mesto našle različne variacije jajc, umešana, pečena in tistih gratiniranih iz peči. Izbire dodatkov so velike, od suhih paradižnikov do gruyere sira. Prav tako so v svojo ponudbo vključili tudi sendviče z dimljenim lososom in nastrgano svinjino, navaden toast ter različne solate, če si zajtrk privoščite nekoliko kasneje. Pozabili pa niso niti na tiste, ki uživajo v jogurtu s sadjem in granolo, ki jo pripravljajo v LUFT baru in maslene rogljičke, ki zaokrožijo francosko ponudbo. 

Tudi v uredništvu smo poskusili dobrote, ocena: odlično 5

Na uredništvu maribor24.si smo se odvali prijaznemu povabilu v LUFT bara. Temperature zraka so dopuščale, da smo se na terasi nastavili sončnim žarkom ter se prepustili spretnim rokam natakarjev in kuharjev. Izbrali smo hrustljavo granolo, popečen kruh z zelišči, mlado špinačo, dimljenim lososom popečenimi paradižniki in poširanim jajcem ter zaključili z maslenim rogljičkom z marmelado. Okusno hrano je nadgradil še izjemen pogled na mesto ter prav pomladne temperature in sončni žarki. Seveda se nismo mogli upreti krasni predstavitvi zajtrka ter jo ovekovečili v izjemno fotogalerijo. 

Zajtrki, ki jih postrežejo ob francoski glasbi in opravi pravega francoskega ‘chefa’, so v luftu na voljo vse dni od ponedeljka do petka vse od 7. ure pa do 12. ure opoldan. Začnite svoj dan v hrustljavih nebesih in se prepustite francoskim okusom na najlepši terasi v mestu.