Dobra tedna pred EMO 2019 so na Valu 202 naposled v celoti objavili pesmi izvajalcev, ki se potegujejo za vstop na Evrovizijo.

FOTO: Youtube

Na Valu 202 so danes premierno v celoti predvajali pesmi, med katerimi bomo že čez dobra dva tedna, v soboto 19. Februarja, izbirali na EMI 2019. Kot smo že pisali, bodo med nastopajočimi tudi trije izvajalci iz Maribora, med njimi dva dueta.

Kim: “Moja pesem je edinstvena, nekaj posebnega”

Med prvimi bo nastopila Mariborčanka Kim Begovič, hči manekenke Katje Kori, in uspešna mariborska glasbenica z zares izjemnim glasom. Na letošnji EMI bo predstavila pesem z naslovom ‘Rhythm back to you’. “Mislim, da bo pesem poslušalcem všeč, ker je edinstvena, nekaj posebnega, novega,” je svojo pesem opisala za Val 202. Kim se je glasbeno šolala v tujini, sicer pa se z glasbo ukvarja že od otroštva. “Že kot karakter oziroma oseba sem malce drugačna in takšen bo tudi moj nastop,” je kot svojo posebnost izpostavila v intervjuju za EMO.

“Pesem je lepa, globoka”

S skladbo ‘Metulji plešejo’ bosta nastopila bosta tudi Mate Brodar in Karin Zemljič, ki predstavljata duet Okustični. Oba sta sicer že stara znanca Evrovizije – Mate še iz časov Sester, Karin pa je bila, med drugim, spremljevalna vokalistka Lee Sirk in Maaraye. “Pesem je lepa, globoka, mislim, da bo poslušalcem všeč, ker govori o tistih trenutkih, ki jih imamo vsi kdaj v življenju,” je Mate Brodar dejal za Val 202.

Edina povsem avtorska pesem na EMI

Predzadnja bosta kot edina nastopajoča, ki sta pripravila povsem avtorsko skladbo z naslovom ‘Sebi’, nastopila Mariborčana Zala Kralj in Gašper Šantl. Svojo glasbo, kakor so zapisali na straneh evrovizije.si, opredeljujeta kot “elektronski pop s počasnimi ritmi”. “Na EMO greva zato, ker bi se rada približala poslušalcem, ki jih nisva ujela na internetu ali radijskih valovih,” sta dejala za Val 202.

Pesmi ostalih izvajalcev lahko poslušate na youtube kanalu Vala 202.