Ta vikend, med 21. in 22. decembrom, bo Vilinsko mesto v Vetrinjskem dvoru zaživelo v drugačni luči. K nam se bodo vrnili stari, srednjeveški časi, ki jih bodo za nas pričarali Maistri Marpurgi.

Ta vikend, v soboto 21. decembra, med 10. uro zjutraj in 22. decembra do 19. ure bodo V Vilinskem mestu Vetrinjskega dvora priredili vrnitev v preteklost. Mlada srednjeveška skupina rokodelcev in obrtnikov Maistri Marpurgi s sedežem v Mariboru bodo predstavili življenje v srednjem veku in veščine takratnih rokodelcev ter čisto pravo kovačijo! Dogodek otrokom prijazen. Več o dogodku pa tukaj.

Maistri Marpurgi so mlada srednjeveška skupina rokodelcev in obrtnikov iz cele Slovenije, s sedežem v Mariboru. Ukvarjajo se z izdelavo orodja, orožja, lesenih izdelkov in drugih predmetov v starih rokodelskih tehnikah in skrivnostih stroke. Tuja jim nista niti zeliščarstvo in kuha, še posebej radi pa varijo zdravilne napitke. Če bi radi preizkusili svoje spretnosti v srednjeveških igrah, jih le obiščite v taboru na srednjeveškem dvorišču. Drugačno življenje, drugačno uživanje.