“Komu je všeč zmagovalna pesem?” je vprašanje, ki se ga bojijo zastaviti predvsem tisti, ki se strinjajo s končno izbiro s strani občinstva in komisije. Na socialnih medijih so jo mnogi namreč popljuvali. Mlada Mariborčana, Zala Kralj in Gašper Šantl naj bi bila hladna, brez čustev, na nek način celo androgena, petje Zale je bolj momljanje, pesem pa naj bi bila turobna, po mnenju nekaterih primerna celo za pogreb. So pa drugi, ki so naveličani evrovizijskega kiča in prisiljenega pompa brez vsebine; zanje je denimo drugouvrščena pesem Raiven utelešenje prav slednjega, zmagovalna pesem pa balzam za preutrujena ušesa po uri poslušanja ostalih kandidatov. Prav zato namreč pozdravljajo zmagovalno pesem: glasbenika sta pesem napisala sama in je slednja tako dejansko edina avtorska pesem celotnega tekmovanja. Oblečena sta v preprosta bela oblačila, njuna pesem je nežna, čista, brez kiča, za nekatere celo ganljiva. Pravzaprav gre za svež, minimalističen pristop, kakršnega na bombastični Evroviziji niso vajeni. Očitno je zmagovalna pesem prepričala tudi slovensko občinstvo: za njo je glasovalo 72,98 odstotkov gledalcev, za drugouvrščeno pa 27,11.

Kim Begović o zmagovalni pesmi

Prvonastopajoča Kim Begović je za naš osrednji mariboski spletni portal Maribor24 povedala, da ji je bila zmagovalna pesem všeč že od začetka, saj tudi posluša tak stil glasbe. “Stilsko me spominja na glasbo Lane Del Rey, meni ima Zala v bistvu zelo lep glas.” Sicer je bil njen favorit Rene, favoritka pa Ula. Na vprašanje, če se lahko po njenem visoko uvrstita tudi na Evroviziji, je dejala, da je mogoče vse, navsezadnje skozi leta zmagujejo zelo različne skladbe. Komentirala je tudi številne negativne kritike, ki jih glede zmagovalne pesmi lahko zasledimo na socialnih omrežjih: “S hejterji se Zala in Gašper ne bi smela obremenjevati, saj gre za navadne zakompleksance. Tudi o komentarjih žirantov raje ne bi izgubljala besed, gre za res nizek nivo obnašanja. Le kako se moraš počutiti, če v tvoji prisotnosti nekdo na glas izkaže tako nejevero ob tvoji zmagi … Zagotovo se nista počutila dobro,” je komentirala za naš portal.

Dodaja, da je s svojim nastopom zelo zadovoljna, poklicali naj bi jo tudi iz tujine in ponudili sodelovanje, tako da z EME 2019 vsekakor ni odšla praznih rok.

Slovenci izbor popljuvali, tujci prav nasprotno

Medtem ko je širša slovenska javnost komad popljuvala, pa komentarji gledalcev iz tujine kažejo povsem drugačno sliko. Med komentarji, objavljenimi pod videom zmagovalne pesmi na youtubu, so ljudje pozitivno presenečeni nad izborom. Med našimi estradniki je v prvi vrsti, kot smo že pisali, svojo presenečenje ob izboru pokazala Lea Sirk. Takole se odziva na svoje v etru izgovorjeno kletvico: 

Na svojem Instagram profilu je naposled zmagovalnemu paru kljub vsemu zaželela vso srečo na Evroviziji.

Zmagovalna pesem je bila očitno tudi favoritka znane slovenske vlogerke/blogerke Cool Mamasite:

View this post on Instagram

Going for that one million euros look in a 7.99 euros dress;) 👗👗👗👗👗👗👗👗👗👗👗👗👗👗👗 Pa je še en event za nama – @emaevrovizija 2019:) Top je blo in uživala sem na polno, še posebi zato, ker je zmagal pravi komad. @zalagasper bravo. Ostanita taka še naprej in naj vaju negativizem ne doseže. Sta nekaj posebnega, drugačnega in vajina glasba poboža dušo. Oblekico sem našla v Zari in v njej sem se počutla fabolous;) Ni važn, kaj oblečš, ampak kdo si. In jst sm mamica, k ji je denarja za drage obleke res škoda. Prioritete so se spremenile. Pa še najbl srečna sm, če dobim dobr deal. Akcije, popusti, 2za1, jp that’s me. … … … #event #ema #ema2019 #nightout #party #meandhim #alonetime #nokids #glam #fashion #fabulous #diva #cheap #bestbuy

A post shared by perjetteja (@coolmamacitaa) on