Kultura

Veliko nagrado 54. Festivala Borštnikovo srečanje (FBS) za najboljšo uprizoritev prejme še ni naslova v režiji Tomija Janežiča in produkciji Slovenskega mladinskega gledališča. Poleg te je strokovna žirija posebej izpostavila še uprizoritev Ali: Strah ti pojé dušo v režiji Sebastijana Horvata in produkciji ljubljanske Drame.

Uredništvo1 mesec

Z nocojšnjo podelitvijo nagrad se bo v Mariboru po 14 dneh sklenil 54. Festival Borštnikovo srečanje. Osrednjo nagrado, Borštnikov prstan za življenjsko delo, letos prejme dolgoletna članica Slovenskega mladinskega gledališča Marinka Štern.

Uredništvo1 mesec

V Mariboru v prostorih GT22 deluje fotografska platforma, ki želi fotografijo razvijati širše kot samo na papirju. Odprta temnica, ki jo lahko najame vsak, ki se ukvarja s fotografijo je stičišče mladih pa tudi malo starejših mariborskih fotografov.

Uredništvo1 mesec

Festival Borštnikovo srečanje bo z današnjim slovesnim odprtjem dobil poln zagon.

Uredništvo2 meseca

11. novembra ob točno 11:11 se z uvodnim programom vinske kraljice na Trgu Leona Štuklja prične Martinovanje.

Uredništvo2 meseca

V Narodnem domu bo zbrane nagovoril župan Saša Arsenovič, ob tem pa bodo podelili tudi priznanja in nagrade. Častni občan bo postal primarij Erih Tetičkovič.

Uredništvo2 meseca

Ste vedeli, da se prav v Mariboru nahaja največji raj za vaše malčke, ki se razprostira na kar 2000 m2 pokritih in 2500m2 zunanjih površin? Si predstavljate veselje vašega otroka v bazenu s penicami, pri spuščanju po neskončnih toboganih in obešanju po različnih igralih in igranju različnih igric z animatorji? Kaj pa trenutek, ko vaš malček zagleda živega Bumbarja – nadvse posrečeno maskoto?

Uredništvo2 meseca

Doslej najobsežnejši program tega osrednjega gledališkega festivala v Sloveniji med drugim prinaša v dveh tednih 42 gledaliških uprizoritev iz Slovenije in tujine.

Uredništvo2 meseca

Vladimir Vlaškalić je gledališki in filmski igralec, Prekmurec, ki ga je pot pred desetimi leti ponesla v Maribor. Je prejemnik mnogih nagrad in velja za enega najboljših slovenskih igralcev.

Tjaša Lešnik2 meseca

Festival mlade literature Urška je drevi z osrednjo prireditvijo v Slovenj Gradcu dosegel svoj vrhunec. Na slovesnosti so izmed šestih finalistov za najbolj perspektivno mlado literarno ustvarjalko razglasili pesnico Nino Medved iz Maribora.

Uredništvo2 meseca

Začenja se Mednarodni festival računalniške umetnosti, ki letos obeležuje že 25. leto delovanja. Obširen program, ki bo postavljen na več mariborskih prizorišč, bo pokazal, kako je mogoče združiti umetnost in digitalno tehnologijo.

Uredništvo2 meseca