Kultura / Stran 2

Veliko Borštnikovo nagrado za najboljšo uprizoritev pretekle gledališke sezone prejme 6 v režiji Žige Divjaka in koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča in Maske Ljubljana.

Uredništvo1 mesec

Nagrado Franeta Milčinskega – Ježka za življenjsko delo je prejel igralec Jurij Souček, Ježkovo nagrado za leto 2018 pa glasbenik – skladatelj, pevec, kantavtor, besedilopisec ter občasno književni avtor in igralec Zoran Predin.

Uredništvo1 mesec

Z razstavo posvečeno prehitro preminulemu Jerneju Šugmanu in Cankarjevim Pohujšanjem v dolini Šentflorjanski, se je v Mariboru tudi uradno pričel 53. Festival Borštnikovo srečanje.

Karin Kočevar2 meseca

Danes je SNG Maribor gostil novinarsko konferenco pred pričetkom Festivala Borštnikovo srečanje, ki se bo v Mariboru pričel prihodnji ponedeljek in trajal vse do 28. oktobra.

Karin Kočevar2 meseca

Borštnikov prstan letos prejme igralec Janez Škof.

Uredništvo2 meseca

V Mariboru se danes začenja 8. mednarodni filmski festival StopTrik, ki velja za prvi evropski festival posvečen umetnosti stop motion animacije. Tematsko se letos osredotoča na fenomen cinefilije – ljubezni in strasti do kina. Na različnih prizoriščih v mestu bo do nedelje na ogled več kot sto animiranih filmov.

Uredništvo2 meseca

SNG Maribor pričenja sezono s spektaklom Nabucco Giuseppeja Verdija. Delo, v katerem je velikan italijanske romantične opere izoblikoval svoj prepoznavni avtorski slog ter čut za operni spektakel, bo na mariborski oder s svojim prefinjenim občutkom za detajle postavil italijanski režiser Filippo Tonon.

Uredništvo2 meseca

Hrvaške goste je potrebno ponovno navdušiti nad Mariborom in našimi znamenitostmi.

Uredništvo3 meseci

Na dogodku se je zbralo 250 otrok, ki so skupno pripravili 450 veternic. Gre za mednarodni projekt “Vetrnice za mir”.

Uredništvo3 meseci

Nadarjena umetnica iz Maribora, ki svoj slikarski stil imenuje “Lepota travme”. Odločila se je, da svoje negativne občutke prenese na platno.

Tea Tošić Golob3 meseci