Kultura / Stran 2

Židovski trg v Mariboru bo vsak petek do sredine junija zaživel v izbranih zvokih jazza v spremstvu vina in ulične prehrane. V treh večerih festivala Jazz ‘ma mlade bodo gostili mednarodne in lokalne jazz zasedbe obetavnih mladih glasbenikov, tudi z avtorsko glasbo.

Uredništvo2 tedna

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor so na novinarski konferenci direktor gledališča Danilo Rošker ter umetniški direktorji Aleksandar Popovski, Simon Krečič in Edward Clug predstavili repertoar Drame, Opere in Baleta največje gledališke hiše v Sloveniji za jubilejno stoto sezono 2019/2020.

Tjaša Lešnik2 tedna

V Ljubljani so v sredo zvečer petič podelili glasbene nagrade zlata piščal. Za novinca leta 2018 sta obveljala Mariborčana Zala Kralj & Gašper Šantl.

Uredništvo2 tedna

“Dvajsetega bodi tam, marš po karto zdaj. Zate matramo se, daj dokaži nam, da ni fse zaman.”

Uredništvo3 tedni

Jutri, 30. maja, bo v Narodnem domu koncertirala Svetlana Makarovič, ki bo predstavila svoj bogat opus uglasbene poezije.

Uredništvo3 tedni

Sindrom naj bi geniju povzročal kronično odlaganje obveznosti in ga oviral pri ustvarjanju.

Uredništvo3 tedni

V okviru festivala Ezl ek so včeraj v mariborskem Mestnem parku ponovno priredili operno noč na prostem, ki vsako leto pod krošnje dreves privabi na tisoče ljudi.

Uredništvo3 tedni

V soboto bosta sledila humanitarni pohod in tradicionalni Poklon Ezl eku ter v nedeljo mestni piknik.

Uredništvo3 tedni

Želja po prikazu ukoreninjenost stripa v slovenski kulturni prostor in obeležitvi 50. obletnice stripovskega junaka.

Uredništvo3 tedni

Prireditev, ki velja za simbol mariborskih študentov, povezuje številne generacije, letos se bo izvedla že 39-ič zapovrstjo, kar prireditev uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.

Uredništvo4 tedni

Festival Lent se bo na glavnem prizorišču pričeli z balkansko glasbeno eksplozijo Dubioza kolektivom, ki je ena od »high lightov« letošnjega festivala.

Gabrijel Toplak4 tedni