Kultura / Stran 2

Kultni režiser Quentin Tarantino že dlje časa trdi, da bo svojo režisersko kariero sklenil z desetim filmom. A ob premieri njegovega devetega celovečerca Bilo je nekoč v Hollywoodu v Cannesu so vse glasnejše govorice, da utegne prav ta film biti njegov zadnji.

Uredništvo2 meseca

Organizator letošnjega Festivala Lent je izpostavil minuse in pluse letošnje organizacije, finančnih vložkov in sodelovanja z občino. Festival primerjajo z otrokom, ki mu starši nočejo dati žepnine, hkrati pa mu ne dovolijo delati preko študentskega servisa.

Vanja Čiček2 meseca

Med 6. julijem in 31. avgustom 2019 si boste v okviru Letnega kina Minoriti v Avditoriju Lutkovnega gledališča v Mariboru, ob sredah in sobotah ter dveh petkih, lahko ogledali 19 celovečernih filmov. Med njimi tudi najnovejše filmske mojstrovine Larsa von Trierja, Quentina Tarantina in Pawla Pawlikowskega, uvod v letošnjo edicijo pa začenjamo s slovenskim trojčkom in filmom Ne bom več Luzerka Urše Menart.

Uredništvo2 meseca

Po sobotni Paradi ponosa so v javnost pricurljale informacije o grožnjah udeležencem parade, a dlje kot do provokacije k sreči ni prišlo.

Vanja Čiček2 meseca

Operni spektakel Aida bo drevi na Kongresnem trgu uvedel 67. Ljubljana Festival. Verdijeva Aida, ki je gotovo ena najbolj poznanih in največkrat izvajanih oper ne le v skladateljevem opusu, temveč v celotni operni zgodovini, bo tokrat izvedena v koprodukciji Festivala Ljubljana, HNK Split, Slovenske filharmonije (SF) ter SNG Maribor.

Uredništvo2 meseca

Šahovski turnir, otroški Folkart, tradicionalno festivalsko Rajanje z Romano, številni zanimivi glasbeni nastopi in ob koncu dneva še ognjemet.

Uredništvo2 meseca

Pred 100 leti so v Mariboru ustanovili slovenski športni klub SSK.

Uredništvo2 meseca

Art kamp in Festival Lent sta v navezi z Rajzefibrom zagnala akcijo, s katero želijo zasaditi nova drevesa v Mestnem parku.

Vanja Čiček2 meseca

Danes in jutri se bodo na Zgornji Velki zvrstili glasbeno-plesni dogodki v okviru Festivala ujemi ritem sveta doma.

Uredništvo2 meseca

Ob nastopu hrvaškega pevca, ki že skoraj dve desetletji uspešno združuje rock, pop in elemente dalmatinskega etna, bomo priča tudi baletni pravljici, predstavitvi skakalnih asov, Folkartu in veliko glasbe.

Uredništvo2 meseca

Sredino festivalsko dogajanje bo minilo tudi v znamenju povorke in nastopov udeležencev tradicionalnega Folkarta, klavirske in saksofonske glasbe.

Uredništvo2 meseca