Kultura

Nagrado bo mariborskemu gledališkemu in televizijskemu igralcu, ki ima za sabo že več kot 60 različnih filmskih vlog, podelilo Društvo slovenskih režiserjev.

Uredništvo2 meseca

Svet invalidov Mestne občine Maribor in mariborska invalidska društva so v četrtek, 7. novembra 2019, v Kazinski dvorani SNG Maribor priredili že 10. Kulturni večer invalidov Maribora.

Uredništvo2 meseca

Drama Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor se je z Medejo v režiji Oliverja Frljića odpravila na gostovanje v Nemčijo, kjer bo danes nastopila na 4. berlinskem jesenskem salonu v gledališču Maxim Gorki. Gledališki program festivala se sprašuje, kaj danes pomeni biti ženska v družbah, za katere sta značilna seksizem in rasizem.

Uredništvo2 meseca

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 8. novembra 2018, v Veliki dvorani premierno izvedel balet Pepelka v koreografiji Jean-Christopha Maillota na glasbo Sergeja Prokofjeva pod taktirko Simona Robinsona. Naslovno vlogo bo odplesala Tijuana Križman Hudernik, ob njej bodo nastopili Ionut Dinita, Catarina de Meneses, Anton Bogov, Asami Nakashima, Tetiana Svetlična, Evgenija Koškina ter baletni ansambel in simfonični orkester SNG Maribor.

Uredništvo3 meseci

Dokumentalista mariborskih grafitov Ugor Unuk in Tanja Cvitko bosta v petek spregovorila o mestu, kot ga izrisujejo mestne stenske poslikave. Dan kasneje sledi grafiti intervencija na območju KC Pekarna.

Uredništvo3 meseci

Dobrodelno društvo Koraki za korakce v ponedeljek, 4. novembra, prireja dobrodelen koncert Uresničimo sanje.

Uredništvo3 meseci

Na Prvi gimnaziji Maribor bodo od 5. do 8. novembra 2019 ponovno potekali Klasični dnevi MMXIX. Prireditve so namenjene sedanjim, nekdanjim in tudi bodočim dijakom klasične gimnazije ter vsem, ki so jim blizu antika, latinščina in humanistika.

Uredništvo3 meseci

Včeraj, v soboto 26. oktobra, se je v Mariboru odvil prvi modni sprehod, kjer so se navdušenci podali v šest izbranih modnih trgovin in ateljejev. Organizatorji so pripravili tudi prvi mariborski modni zemljevid, ki ga bodo ponujali tudi turistom.

Uredništvo3 meseci

Veliko nagrado 54. Festivala Borštnikovo srečanje (FBS) za najboljšo uprizoritev prejme še ni naslova v režiji Tomija Janežiča in produkciji Slovenskega mladinskega gledališča. Poleg te je strokovna žirija posebej izpostavila še uprizoritev Ali: Strah ti pojé dušo v režiji Sebastijana Horvata in produkciji ljubljanske Drame.

Uredništvo3 meseci

Z nocojšnjo podelitvijo nagrad se bo v Mariboru po 14 dneh sklenil 54. Festival Borštnikovo srečanje. Osrednjo nagrado, Borštnikov prstan za življenjsko delo, letos prejme dolgoletna članica Slovenskega mladinskega gledališča Marinka Štern.

Uredništvo3 meseci

V Mariboru v prostorih GT22 deluje fotografska platforma, ki želi fotografijo razvijati širše kot samo na papirju. Odprta temnica, ki jo lahko najame vsak, ki se ukvarja s fotografijo je stičišče mladih pa tudi malo starejših mariborskih fotografov.

Uredništvo3 meseci