Kultura

Od 25. do 28. avgusta poteka v Murski Soboti že 15. Front@ sodobnega plesa. Kljub omejitvam in spremembam programa jim uspeva izvajati mednarodno in lokalno obarvan festival.

Ana Lah3 tedni

Kar dve odštekani skupini na Večerovem odru. Ena polna energije in v svojem svetu, druga pa z grenkim priokusom, ker je publika obsojena na sedeže. “Sedite kot na jazz koncertu,” je pripomnil pevec MRFY.

Ana Lah3 tedni

Ekipa na Mestni občini Maribor je v sklopu priprave končnega projekta obnove osrednje enote Mariborske knjižnice, za katerega pričakuje finančno pomoč države, umestila na Rotovški trg še galerijo in kino. Projekt se po novem imenuje Center Rotovž in med drugim vključuje še vzpostavitev prehoda do Gosposke in Lekarniške ulice.

Uredništvo3 tedni

Včeraj se je začel vpis abonmajev za sezono 2020/2021.

Uredništvo4 tedni

Jutri, 26. 8. 2020, se začenjajo 24. Dnevi poezije in vina.

Uredništvo4 tedni

V času epidemije sta se umetnost in zgodovina preselili na zaslone, po ponovnem odprtju muzejev in galerij pa je bilo pogumnih obiskovalcev le malo. O tem, kako se kulturne ustanove v Mariboru postopoma vračajo v življenje z vodjo Galerija Media Nox.

Jerneja Potočnik4 tedni

Po dveh urah, pri tem komadu, na tisti točki… Ni šlo več. Še oni na sedežih so, za hip, vstali. Zakaj? Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. Na Soncu. Če pa je še vedno tak hit. Če pa se bo z rock’n’rollom premagalo virus. Če Siddharta.

Jaša Lorenčič4 tedni

S projekcijo filma Posebni se ob 21. uri na ploščadi pred Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem začenja letošnji Filmski teden Evrope na Koroškem.

Uredništvo4 tedni

Z današnjim dnem se začenja Festival Lent 2020, ki bo trajal do 29. avgusta.

Uredništvo4 tedni

V Mariboru se danes začenja program Živih dvorišč, ki letos obeležujejo deset let delovanja.

Uredništvo4 tedni

Izposoja upadla za 20 do 30 odstotkov. Čeprav še vedno izposoja ni skromna, sta po ponovnem odprtju v vrhuncu bralne sezone obisk in izposoja v Mariborski knjižnici manjša.

Jaša Lorenčič1 mesec