V samo štirih dnevih se je zvrstil pester umetniški program

V petek, 22. aprila 2022, se je s svečano prireditvijo zaključil 7. Festival oblikovanja Maribor. Festival, ki je trajal 4 dni, je v celoti delo dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor in njihovih mentorjev. V treh dneh so se zvrstili dnevi medijcev, frizerjev in oblikovalcev, kjer so dijaki skozi pester program od gostov prejeli veliko napotkov, znanj in dobili motivacijo za nadaljnje delo.  

Na zaključni prireditvi so predstavili kreacije modnih oblikovalcev in frizerjev

Na svečani prireditvi smo videli predstavitve zaključnih izdelkov in glasbeno-plesne nastope dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor. Z ekstravagantnimi in prefinjenimi oblekami, pričeskami in spretno naličenimi obrazi so predstavili kreacije modnih oblikovalcev in frizerjev. Grafični oblikovalci in medijski tehniki so program popestrili s projekcijami animacij, filmov in grafičnih izdelkov, oblikovalci uporabnih predmetov pa so pokazali, kako iz zamisli preko skice nastane izdelek. Za nemoten potek prireditve je poskrbela tehnična ekipa dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor. 

Umetniški izdelki bodo na voljo za ogled do sredine maja

7. Festival oblikovanja Maribor se je tako zaključil. Razstave na razstavnih mestih bodo v vetrinjski dvorani in na šoli na ogled do sredine maja. Učitelji in dijaki že iščejo nove ideje za prihodnji festival, katerega osrednja tema bo aritmija mladosti.