Ministrstvo za kulturo si prizadeva, da bi se v okviru sprememb odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom s 25. majem sprostilo tudi opravljanje kulturnih prireditev v zaprtih prostorih, kot so glasbene in gledališke prireditve, je sporočil minister Vasko Simoniti.

Kot je odgovoril Simoniti, si ministrstvo za kulturo stalno prizadeva za čim prejšnje odprtje kulturnih ustanov, če je to v danih okoliščinah možno, zato tovrstne pobude nenehno usklajuje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. S sprostitvijo opravljanja kulturnih prireditev v zaprtih prostorih pa bi bil omogočen tudi ponoven zagon dejavnosti, ki posredno vplivajo na dejavnost združenja izvajalcev in izposojevalcev sejemske in prireditvene opreme, je še zapisal minister.

Odgovor na poslansko vprašanje

S temi besedami je odgovoril na pobudo poslancev Matjaža Hana in Meire Hot glede zagotavljanja pomoči omenjenemu združenju zaradi prepovedi javnega zbiranja in ukrepov za preprečitev epidemije covida-19 v Sloveniji in svetu. Poslanca sta jo naslovila tako na ministrstvo za kulturo kot ministrstvo za gospodarstvo.