Mariborski policisti so sporočili, da so pri vsiljivem beračenju ponovno zalotili 34-letnega državljana  Romunije: »Policisti  so  kmalu  zatem  pri  tem  početju  ponovno zalotili 34-letnega državljana  Romunije,  ki  je  imel pri sebi priberačenih 17,63 evrov. Tega moškega  so  policisti  pri  vsiljivem beračenju prijeli že v soboto, 7. 1. 2017  v  Mariboru.«

Sodnica mu je izrekla globo

Kot  so  iz PU Maribor sporočili že takrat,  so  ga  takrat  policisti  privedli  na zaslišanje  na Okrajno sodišče v Mariboru – oddelek za prekrške, kjer mu je sodnica izrekla globo in mu zasegla priberačena sredstva.

Ne namerava prenehati

Tudi  danes  so  ga  policisti  z obdolžilnim predlogom privedli na Okrajno sodišče  v Mariboru – oddelek za prekrške. V obdolžilnem predlogu so zraven globe in zasega naberačenih sredstev ponovno predlagali tudi izrek stranske sankcije izgona iz države, saj je bil Romun predhodno že večkrat obravnavan za  istovrstne  prekrške.  Zraven  tega  je  povedal, da z beračenjem ne bo prenehal.

Sodnica  mu  je  s  sodbo  izrekla  globo in odvzem protipravno pridobljene (naberačene) premoženjske  koristi,  ni  pa  mu  izrekla stranske sankcije izgona iz države.