Prvi Festival sprehodov bo potekal v Mariboru med 21. in 24. marcem 2018 in bo prvič povezal izjemno raznovrstne, kvalitetne, a sicer nepovezane vsebine ter jih skupaj predstavil promotorjem v turizmu. Prav tako bodo v sklopu hekatona in pogovorov vključili aktualne razmisleke, akterje in povezali ideje v mestnih glavah.

Kar 28 sprehodov in doživetij mesta

V štirih dneh zgoščenega programa vam bodo predstavili aktualno ponudbo kar 28 sprehodov in doživetij mesta, v sklopu pogovorov “Kulturni turizem” 21.3. ob 17.00, “Kulturna dediščina”, 23.3. ob 17.00 in “Primeri dobre prakse v kulturnem turizmu ” boste lahko raziskovali stanje kulturnega turizma in dediščine v mestu, s pomočjo hekatona “Lov na kulturno dediščino mesta”, 24.3. od 9h do 17h, pa boste lahko povezali razpršene glave mesta v velike mestne “možgane”. Slednji bo omogočil skupno razvijanje in zasnovo ideje udeležencem, ki prihajajo iz najrazličnejših strok in sektorjev.

Potrebna rezervacija

Spodaj si lahko ogledate natančen urnik sprehodov, udeležbo na sprehodih pa je potrebno rezervirati vsaj en dan prej. Rezervacije so možne preko elektronske pošte [email protected] na telefonski številki +38683867776 ali osebno v Rajzefibru (Gosposka 11, Maribor). Festival snuje, razvija in izvaja Rajzefiber, ki je skupen program Hiše! in Vivid City z.o.o. in nastaja v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor Pohorje in številnimi drugimi akterji, organizacijami ter posamezniki.