Kratki igrani filma Bik scenarista in režiserja Bojana Labovića bo prikazan v tekmovalnem regionalnem programu mednarodnega festivala kratkega filma Film Front v Novem Sadu, so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC). Festival, ki ga pripravljajo od leta 2003, bo potekal od 24. do 27. oktobra.

Protagonist filma Milan Veber je 40 letni likovni pedagog, ki je že nekaj časa brez službe in mu kronično primanjkuje denarja. Živi v najeti garsonjeri nekdaj živahne delavske četrti industrijskega mesta ter se počuti premlad, da bi se postaral in prestar, da bi začel znova. Vse do trenutka, ko nekega jutra po prekrokani noči hoče odpreti konzervo govejega golaža. Takrat skozi okno zagleda na ulici bika. Tistega bika, ki je pravkar pobegnil iz klavnice, so vsebino filma povzeli pri SFC.

V glavni vlogi nastopa Jure Ivanušič, v filmu pa igrajo še Minca Lorenci, Jurij Drevenšek, David Čeh, Mateja Pucko, Nataša Tič Ralijan, Nika Rozman, Janko Turnšek in Gorazd Marinkovič.

Film osvaja festivala

Film je bil že prikazan na letošnjem filmskem festivalu v Motovunu in na Festivalu kratkega filma v Ljubljani. V Novem Sadu bo na sporedu 25. oktobra.

Režiser Bojan Labović je več o filmu za portal Maribor24.si povedal že tik pred izidom filma, prispevek najdete TUKAJ.