Art kamp in Festival Lent sta v navezi z Rajzefibrom zagnala akcijo, s katero želijo zasaditi nova drevesa v Mestnem parku.

Art kamp in Festival Lent sta v navezi z Rajzefibrom zagnala akcijo, s katero želijo zasaditi nova drevesa v Mestnem parku. Vsak dan je na promenadi Art kampa mogoče kupiti majico z njihovim logom, izkupiček pa bodo namenili zasaditvi novih dreves.

Skupaj z Art kampom in Festival Lent smo letos pripravili posebno akcijo! Vsak dan v času festivala lahko na stojnici kupiš tele šik majice, ter prispevaš cekine za zasaditev novih dreves v mestnem parku! 🌳🌲

Gepostet von Rajzefiber am Donnerstag, 27. Juni 2019

Kot je za naš spletni medij dejal Michel Vugrinec, producent Art Kampa, je željo po pomladitvi Mestnega parka izkazal tudi naš župan, Saša Arsenovič, ki meni, da bi morali snovalci vsakodnevnih vsebin parku nekako tudi povrniti v zameno za vsakodnevno uporabo njegovih površin. Majice v vrednosti 15 evrov prodajajo na stojnici promenade Mestnega parka, levo od Info točke.

Art kamp še ves julij in avgust

Mnogo jih zmotno meni, da se bo program Art kampa končal s samim Festivalom Lent, a slednje ne drži. Po besedah Vugrinca se bo zgolj preselil in zgostil okrog paviljona Mestnega parka, kjer bodo nadaljevali z vsebinami, tudi koncerti še cel julij in avgust. Žal pa parkovnih površinah ne bo nobenega gostinskega lokala, ki bo odžejal obiskovalce. Spomnimo, na mestu nekdanjih bazenov je vsako poletje obratoval lokal Zelena nit, ki je poskrbel tako za otrokom prijazno vsebino kot za prijetno senco in pijačo, a letos za obratovanje niso dobili dovoljenja.