Kultura

Otvoritev novega Mednarodnega kulturnega centra v Mariboru

Uredništvo , 22.03.17 ob 10:59

V posvetilu znanemu novinarju, galeristu Smailu Festiću, je bil ustanovljen Mednarodni kulturni center Smail Festić.

V čast in posvetilo nekdanjemu znanemu novinarju, galeristu in častnemu konzulu Bosne in Hercegovine v Sloveniji, gospodu Smailu Festiću, je bil ustanovljen Mednarodni kulturni center Smail Festić.

Prireditve širšega kulturnega konteksta

Na atraktivni lokaciji v Mariboru združuje že uveljavljeno likovno galerijo z imenom Galerija Festić in novoustanovljeni center, ki bo omogočal tudi prireditve širšega kulturnega konteksta in mednarodnega značaja, kot so razstave likovnih del, literarni večeri, okrogle mize, predavanja, potopisni večeri, filmske projekcije, debate, tiskovne konference…

Vabljeni tudi vi

Razstavni in prireditveni prostor se nahaja na Židovski ulici 12 v Mariboru in je dostopen tudi s strani Židovskega trga, na obzidju nad znamenitim mariborskim Vodnim stolpom.

Uradna predstavitev in otvoritev Mednarodnega kulturnega centra Smail Festić bo 24. 3. 2017 in 25. 3. 2017. Vabijo Vas, da jih obiščete in uživate v edinstvenem kulturno ~ umetniškem ambientu. Za Vas so dosegljivi na elektronskem naslovu [email protected] ali številki 041 802 588.