Minister, pristojen za kulturo, bo izbranega kandidata imenoval za umetniškega direktorja Borštnikovega srečanja za obdobje petih let. Prijave morajo kandidati v 21 dneh po objavi razpisa poslati na ministrstvo.

Želijo koncept dela v času mandata

K prijavi z življenjepisom morajo kandidati priložiti tudi koncept dela za mandatno obdobje, je med drugim zapisano v razpisu, objavljenem v uradnem listu. Izbrani kandidat bo sklenil pogodbo o zaposlitvi za določen čas z direktorjem javnega zavoda SNG Maribor, po predhodnem soglasju ministra, pristojnega za kulturo.

Z namenom nemotene izvedbe letošnjega festivala je sicer minister za kulturo za v. d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja sredi junija imenoval Ksenijo Repina, ki že več kot desetletje v različnih vlogah sodeluje pri organizaciji Festivala Borštnikovo srečanje. Funkcijo bo opravljala do imenovanja novega umetniškega direktorja festivala Borštnikovo srečanje po izvedenem javnem razpisu oziroma najdlje do konca leta.

Letošnje Borštnikovo srečanje bo potekalo med 20. in 29. oktobrom

Prejšnja direktorica Alja Predan je bila na podlagi sporazuma z delodajalcem razrešena, prvi javni razpis pa ni bil uspešen. Alja Predan je odstopila z mesta umetniške direktorice Borštnikovega srečanja zaradi, kot je dejala v izjavi za medije konec februarja, spremenjenih razmer, v katerih deluje festival v zadnjem letu dni. V SNG Maribor so takrat povedali, da so z njo vedno dobro sodelovali. Letošnje Borštnikovo srečanje bo potekalo med 20. in 29. oktobrom.

STA