Začenjamo z jugoslovanskimi rockovskimi velikani. Prihajajo Bijelo dugme! V petek, 20. avgusta, bodo na odru na Trgu Leona Štuklja nastopili Goran Bregović, Alen Islamović in Mladen Vojičić – Tifa, z njimi pa zagotovo predstavniki treh generacij: tiste, ki je Jugoslavijo gradila, tiste, ki jo je pospremila v zgodovino in te, ki jo poznamo zgolj iz učbenikov. V učbenike? No, recimo, raje v rockovske anale, bo zagotovo šel tudi ta (ekskluziven) koncert, zato brž po vstopnice.

Naslednji večer, v soboto, 21. avgusta, bodo oder prevzeli Soulfingersi, sinonim za noro dober žur. Brezplačen koncert ob 30. obletnici energičnih mojstrov odrskih nastopov!

Zadnji počitniški vikend prav posebna eksplozija

V petek, 27. avgusta, bosta za vrhunsko koncertno doživetje poskrbela zvezdnik violončela Luka Šulić in pianist Evgeny Genchev. Če ste bili med poslušalci njunega rekordno obiskanega nastopa v virtualni koncertni dvorani Awwwditorij, boste zagotovo tudi na Rotovškem trgu. Doživeti ju brez ekrana bo namreč brez dvoma še bolj nepozabno, kot je bilo virtualno druženje decembra.

V soboto, 28. avgusta, pa spet totalen žur! Kot se za zadnji počitniški vikend tudi spodobi. Najzabavnejša, najglasnejša in najbolj odpuljena glasbena happy mašina divjega vzhoda Dubioza kolektiv bo po mesecih prisilnega koronskega varčevanja energije zagotovo eksplodirala!

Ostajamo optimisti? Itak. Se vidimo konec avgusta? Itak, na kvadrat!

Koncerti na Trgu Leona Štuklja v Mariboru

Bijelo dugme

petek, 20. avgusta, ob 21. uri

Cena vstopnic: 25 ali 30 evrov

 

Soulfingers

sobota, 21. avgust, 21.00

Vstopnine ni!

 

Luka Šulić & Evgeny Genchev

petek, 27. avgust, 21.00

Cena vstopnic: 30 evrov

 

Dubioza kolektiv

sobota, 28. avgust, 21.00

Cena vstopnic: 25 evrov