Mariborska založba Maus ostaja zvesta tradiciji in tudi letos razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno Erotično pesem.

Pesmi v slovenskem jeziku

Kot je povedala Nataša Švikart, je moč na mednarodnem natečaju, ki je tudi edini tovrstni tematski festival v Evropi, sodelovati s po eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov, z erotičnimi pesmimi v slovenskem jeziku pa lahko sodelujejo avtorji stari nad 18 let.

Prepričljivi avtorji na Festival erotične poezije

Šestčlanska žirija, med katerimi so poznavalci erotične poezije, bo izmed sodelujočih izbrala najbolj prepričljivih avtorje, ki bodo uvrščeni v program Festivala erotične poezije Muze, pri muzah z muzami, kjer bodo nagradili tudi najboljšo interpretacijo. Priložnostno bo izšel tudi zbornik udeležencev, v katerem bodo objavili pesmi najbolj izvirnih erotičnih muz oziroma apolonov. Strokovna komisija bo izbrala muzo oziroma apolona VII. Erotičnega festivala 2019, ki bo prejel(a) praktično darilo, knjigo in denarno nagrado.

Sredi junija objava imen izbranih avtorjev

Avtorji lahko svojo erotično pesem pošljejo na naslov Založba MAUS, Kacova ulica 1, 2000 Maribor, s pripisom »Muze, pri muzah, z muzami, najkasneje do 1. maja. Pesmi naj bodo podpisane le s šifro, v posebni kuverti, označeni s šifro, pa naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Strokovna komisija bo do 15. junija objavila imena izbranih avtorjev.