Narodni dom prireja v Vetrinjskem dvoru med 15.–29. septembrom 2018 Interaktivno razstavo izvirnih glasbenih inštrumentov za otroke in odrasle.

Razstava je umeščena v namišljeni »botanično-zoološko-akustični« vrt, v katerem so rastline in živali oblikovane v zveneče objekte in izvirne glasbene instrumente. Obiskovalce spodbuja, da se dotaknejo razstavljenih zvočil in tudi sami raziskujejo ter ustvarjajo glasbo, namesto da bi jo le pasivno poslušali. Več informacij na tej povezavi.

V Mestnem parku Maribor bo 19. septembra, ob 11. uri Promenadni koncert. Vsako leto meseca maja naznanijo tradicionalni koncerti v Mestnem parku, da se je pričela pomlad.

Promenadni koncerti postali že tradicionalni

Že desetletja se odvijajo vse do sredine septembra ob sončnih nedeljah v paviljonu mestnega parka in so del kulturne ter tudi turistične ponudbe mesta Maribor. Koncerte izvajajo lokalna in okoliška kulturna društva, ki popestrijo mariborski Mestni park, ga napolnijo z glasbo ter polepšajo obisk domačim in tujim obiskovalcem. V paviljonu bodo znova nastopile različne godbe na pihala, komorne zasedbe, ljudski pevci in godci, folklorne skupine ter mnogi drugi.

V letu 2018 načrtujemo izvedbo 17 koncertov in ti bodo poleg obogatitve poletne mestne kulture pomenili tudi podporo pestri ljubiteljski dejavnosti kulturnih društev in amaterskih kulturnih skupin.  Vljudno vas vabijo, da se nam pridružite!

Koncerte v parku je podprla Mestna občina Maribor. Ob slabem vremenu prireditev odpade. Vstopnine ni! Več informacij na tej povezavi.

Veliko dogodkov za otroke

20. septembra bo v Dvorani Union v Mariboru Otvoritveni koncert Uglasbena strast, v sklopu Festivala Maribor 2018. Več o predstavi in programu Festivala Maribor najdete na tej povezavi.

V soboto, 22. septembra 2018 se bo dogajalo več stvari. Glasbena tržnica: Ima začetek, konca ne. Festival Maribor 2018 med otroki. Glasbena tržnica: V lov! Festival Maribor 2018 med otroki. Glasbena tržnica: Glasba pripoveduje zgodbe Festival Maribor 2018 med otroki.  Glasbena tržnica: Zvočna kuhna Festival Maribor 2018 med otroki. Vse zgoraj omenjeno bo v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

V Dvorani Union se bo v soboto, 22. septembra, ob 19.30 uri odvila Jupitrova strela. Opis in vstopnice na tej povezavi.

V velika dvorana Narodnega doma bo v nedeljo ob 17. uri zvočna predstava o dečku, ki ne govori, temveč se sporazumeva le z zvoki in glasbo – Džumbus.

V nedeljo bo v sklopu Festivala Maribor tudi predstava Moč srca v Dvorani Union v Mariboru. 24. septembra pa gledalce čaka La passione v Dvorani Union ob 19.30 uri. V torek, 25. septembra, bo v veliki dvorana Narodnega doma Ali bi Mozart in Bach danes bila moja prijatelja? Za konec septembra pa bo v Dvorani Union še Moč narave, moč glasbe.