Kultni kino Udarnik se z novim najemnikom ponovno vrača na stare tirnice dobre zabave.

Foto: Janez Klenovšek

Potem, ko je ekipa Festivala alternativne kulture konec lanskega leta uspela v kratkem času pripraviti dober program in ga tudi uspešno izvesti ter v Udarnik spet vdahnit nekaj življenja, so se odločili, da je čas za še več. Tako je Udarnik dobil novega najemnika, ki bo kultni kino Udarnik vrnil na stare tirnice dobre zabave in Mariboru dovolil, da se razvija.

Kokice bodo pokale na nore glasbene ritme

Ker je publika, ki je množično obiskovala dogodke FAK-a pokazala, da je v Mariboru prostor za Udarnik, pa tudi, da ga Maribor krvavo potrebuje, se je ekipa odločila za ponovno oživitev starega kina. Prvi koncert, pa dajmo kar Laibache, ker je treba začeti preprosto. Vendar vsak super koncert potrebuje uverturo, na tej bo pokalo, kokice in glasba. Zato tudi kokoške sredi Maribora, če ste se spraševali zakaj dve kokoški kokodakata po mestu in jesta Pokice. Kokice so bile v decembrskem času povezovalna nit večerov, ki so si bili taki različni, a so na koncu zaokrožili izjemno celoto.

In tako se spet pričenja, sedaj že 21. aprila s kokicami in nato teden kasneje z Laibachi, pa z mariborskim kolektivom Lantern Handcrafted Goods, kjer bosta Cookie in YNGfirefly odpirala nove meje običajnega. Mesec maj bo v Maribor pripeljal MRFY in 14. v mesecu še Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, ki je multietnična zasedba, ki navdušuje z balkansko glasbo. In vse to je le za, kaj vse še obeta ni znano, a po napovedih sodeč bo Udarnik ponovno zažigal, za vsaj eno leto.