Teodor Lorenčič, mariborski pesnik je bil sprejet v krovno srbsko pisateljsko organizacijo.

Krovna srbska pisateljska organizacija UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE  (Združenje književnikov Srbije) je v svoje vrste povabila in sprejela Teodorja Lorenčiča, slovenskega književnika v eksilu, in mu podelila status srbskega književnika. Kot strokovnjak za PR, strateško in krizno komunikacijo, bo Lorenčič v okviru združenja deloval v pravkar ustanovljeni Komisiji za marketing. »To je velika čast in globoko sem hvaležen srbskim kolegom za povabilo v svoje vrste. Ponosen sem na ta status in prejeto čast, saj se s tem vpisujem v izjemno bogato tisočletno tradicijo srbske književnosti,« je ob tej priložnosti izjavil Teodor Lorenčič, ki od marca 2018 piše izključno v srbskem jeziku.

Na letošnjem Mednarodnem sejmu knjig V Beogradu predstavil prvo pesniško zbirko

Po izidu svoje prve pesniške zbirke napisane v srbskem jeziku Neke druge pesme (Neke druge pesmi) in predstavitvi na letošnjem 64. Mednarodnem beograjskem sejmu knjig, zdaj v Srbiji z velikim zanimanjem pričakujejo izid prevoda njegovega romana ANONIMNI (2017), ki je v Sloveniji že več kot leto dni razprodan. Roman bo izšel v januarju 2020.

V prihodnjem letu pa bosta izšli še dve njegovi zbirki pesmi: Lutanja (Tavanja) in Antilutanja (Antitavanja).

Sicer pa Teodor Lorenčič, ki večino svojega  časa preživlja v Beogradu, piše nadaljevanje romana Anonimni z naslovom Azil v Beogradu. Gre za drugi del trilogije BRUTALNA TRILOGIJA, ki se bo zaključila z zgodovinsko-meditativnim romanom Pričevalec reke.