Zaposlene v Domu Danice Vogrinec so tako danes dobile sprejem, kot si ga zaslužijo ženske, ki so v težkem obdobju epidemije skrbele za stanovalce in stanovalke. Z njihovo neumorno energijo so iz sebe iztisnile še zadnje atome moči, da so starostnikom pričarale nasmeh na obrazu in jim vlile upanje, da bo še vse dobro. In podobno je (žal) še danes.

Cvet in glasba sta se dotaknila tudi vseh oskrbovank v domu. Skozi okna so slišale petje, nekatere je privabilo na hodnike… Cvet so prejele v roke s strani osebja, ki v DANici skrbi zanje z ljubeznijo in spoštovanjem.

S svojo dolgoletno tradicijo in izkušnjami je DANica s svojimi 809 stanovalci in 450 zaposlenimi največja družina v Sloveniji.

A to še ni vse,  DANica je tudi najboljši dom za starejše v Evropi od 2018 do 2020 leta.

Prav zato smo se v Maribor24.si odločili za skupno srčno gesto in ob Dnevu žena podarili drobcen jutranji trenutek sreče in časti v teh nepredvidljivih časih.

Epidemija nam je mnogo odvzela. Ne more pa nam odvzeti misli na sočloveka, pesmi in rož.

V DANici prikimavajo večni Audrey Hepburn, ki je nekoč dejala: »Ženska lepota se ne odraža na obrazu, ampak v njeni duši. Njena strast je v ljubeči skrbi. In lepota ženske z leti tudi raste.«

Pa ne samo lepota ženske. Lado Leskovar, ikona slovenske popevke in šansonov,  je z leti samo še bolj šarmanten: “Spoštujem ženske vsak dan, za mojo ženo je osmi marec vsak teden”. Damam je namenil ganljiv nastop, ki ga je sklenil z večno popevko Med iskrenimi ljudmi, katere besedilo zmeraj prodre globoko v srca.

Tudi Emkej je že vstopil v zrelejše obdobje življenja. Zase pravi, da zori. Preteklo leto je tudi svoje dekle okronal za ženo.

“Ljubezen je edina stvar, ki nas reši”, pravi Emkej. Zanjo vstane tudi sredi noči, kot je to storil danes. Če so okoli njega srečne ženske, je srečen tudi sam. In danes je njegovo srce polno. Po nastopu, s katerim je osrečil mnoge, je šel naravnost k mami, med njene rožice na jutranjo kavo.

Maribor24.si vam, drage dame, čestitamo ob Dnevu žena z mislijo na prav vsako od vas. Verjamemo, da smo se kljub temu, da smo s cvetjem obdarili tisoč žena, dotaknili src še večjih množic in polepšali jutro vsem našim bralkam.