Otvoritveni vikend prinaša predpremiero prejemnika nagrade lux za najboljši evropski film leta. Letošnja novost bodo nedeljske otroške matineje v avgustu v sodelovanju s Poletnim lutkovnim pristanom.

Letni kino Minoriti letos bo in bo potekal bo od 24. julija do 19. avgusta, vsak petek, soboto in sredo ob 21. uri.

Otvoritveni vikend z najboljšim evropskim filmom leta

Otvoritveni vikend prinaša predpremiero prejemnika nagrade lux za najboljši evropski film leta Bog obstaja, ime ji je Petrunija (Господ постои, името ѝ е Петрунија/God exists, her name is Petrunya) in mariborsko premiero dokumentarca Jadralke (Maiden).

Vikend za tem pripravljajo slovenski dvojček z gosti: mariborsko premiero Hči Camorre in pogovor z režiserjem Sinišo Gačićem ter mariborskega filmarja Matjaža Ivanišina in njegov mednarodno odmeven igrani prvenec Oroslan. Obeta se tudi predpremiera mednarodne uspešnice iz Makedonije Medena dežela (Honeyland) in še kopica odličnih filmov z vsega sveta. Letošnja novost bodo nedeljske otroške matineje v avgustu v sodelovanju s Poletnim lutkovnim pristanom.

KGB bo skrbel za gostinsko ponudbo

KGB Maribor (Kulturno Glasbeni Brlog) bo letos skrbel za gostinsko ponudbo in ob tem tudi za koncertno poletje na Minoritih, o čemer smo že poročali KGB se čez poletje seli v avditorij Lutkovnega gledališča