Mednarodni abonma mariborskih organizacij (MAMO) je v slovenskem prostoru unikaten, saj združuje nevladne in institucionalne mariborske producente. Cilj je občinstvu ponuditi presežne predstave iz mednarodnega prostora, ki se spogledujejo z estetiko sodobnega plesa, lutkovnega, dramskega, postdramskega in eksperimentalnega izraza.

MAMO abonma je paket mednarodnih uprizoritev, ki predstavljajo nove oblike performativnih praks na preseku uveljavljenih umetniških oblik.

Letošnja MAMO sezona vsebuje šest predstav. Prve tri bodo uprizorjene letos, druge tri pa v drugem delu gledališke sezone med januarjem in junijem 2020. Slednje bodo organizatorji najavili kmalu, še pred zaključkom vpisa v MAMO abonma. Čeprav trenutno še niso znane, zagotavljajo, da bodo vredne ogleda, saj organizatorji v svoje prostore vabijo predstave, ki po ustvarjalnem izrazu presegajo meje ustaljenih form in jih prepoznavamo kot zelo pomembne na področju uprizoritvenih umetnosti.

Sodelujejo vsi najpomembnejši akterji kulturnega prostora

Predstave bodo tudi v letošnji izdaji abonmaja odvijale na različnih prizoriščih, deležniki so Moment Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Slovensko narodno gledališče Maribor, Moja kreacija, Nagib in GT22.

Do sedaj so znane tri predstave. Deep Dish (Avstrija) temelji na posnetkih ročne kamere, ki jo usmerjajo performerji, v živo vodijo dogajanje skozi bizarne paralelne svetove organskih objektov. Predstava Muyte Maker (Francija) je multisenzorični balet, ki slavi neposlušnost in raziskuje radost. Slednja je postavljena kot eksistencialni in fizični postulat, kot poželenje in ustvarjalni potencial. Shifting baselines je večletni mednarodni projekt, ki z razpiranjem različnih pogledov na fenomen združuje teoretske in znanstvene refleksije z umetniškimi praksami. Projekt se bo odvijal v obliki štiridnevnega znanstveno-umetniškega laboratorija z vsem podpisanimi udeleženci.

Cena MAMO abonmaja je 38 eur in vključuje 6 predstav. Vpis poteka od 27. avgusta do 22. septembra 2019, na MAMO spletni strani in pri blagajni Lutkovnega gledališča Maribor (blagajna je odprta od ponedeljka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter eno uro pred vsako predstavo).