Na sceni

FOTO: V Mariboru brezplačen kino za več kot 650 otrok iz socialno ogroženih družin

Uredništvo , 29.12.17 ob 12:41

Pri projektu je sodelovalo dvanajst Centrov za socialno delo iz celotne severovzhodne Slovenije ter Energija plus, Maribox in Marprom.

Podjetje Energija plus d.o.o. iz Maribora je v sodelovanju s Centri za socialno delo severovzhodne Slovenije ter partnerjema Maribox in Marprom, drugo leto zapored organiziralo ogled dveh kino predstav za več kot 650 otrok iz socialno ogroženih družin. Pri projektu je sodelovalo dvanajst Centrov za socialno delo iz celotne severovzhodne Slovenije, od Ljutomera do Radelj ob Dravi. Podjetje Energija
plus, ki je največji dobavitelj električne energije v severovzhodni Sloveniji, tako izpolnjuje svoje poslanstvo – prispevati k večji kakovosti življenja.

V družbi Energija plus se vsako leto potrudijo pričarati nasmeh na usta naših najmlajših. V sodelovanju s Centri za socialno delo severnovzhodne Slovenije ter podjetjema Maribox in Maprom so tako že drugo leto zapored organizirali »Božični kino dan Energije plus«, kjer so zagotovili brezplačni prevoz, prigrizek, animacijo, pokovko in ogled dveh kino predstav za več kot 650 otrok s spremljevalci iz celotne severovzhodne Slovenije. Dodatno so letos organizirali še animacijo za otroke s pevko Claudio ter Super Plinkom in Super Strelo.

Družbena odgovornost ena temeljnih vrednot

»Odgovornost do ljudi in skupnega življenjskega prostora nam v Energiji plus predstavlja eno izmed temeljnih vrednot podjetja. Kot del svojega poslanstva razumemo tudi pomoč v okolju, kjer živijo naši zaposleni, partnerji in kupci. Družbena odgovornost zato za nas ni projekt, temveč del poslanstva,« je poudaril Bojan Horvat, direktor podjetja Energija plus d.o.o. Projektu, ki so ga poimenovali ”Božični kino dan Energije plus” sta se pridružila še Maribox in mestni potniški promet Marprom. ”Z veseljem smo se odzvali pobudi podjetja Energija plus. Prepričani smo namreč, da je izlet v Maribor in doživetje kino predstave izkušnja in spomin, ki bo otrokom ostala večno,” je poudaril direktor Mariboxa g. Stipe Jerič.

Tudi v Marpromu, ki je prevzel organizacijo prevozov otrok s spremljevalci, so bili nad pobudo navdušeni: ”Ena naših temeljnih usmeritev je skrb za partnerski odnos do strank in poslovnih partnerjev. S tem projektom smo zagotovili oboje, pri čemer je v prvi vrsti ključno, da smo lahko pomagali otrokom iz socialno ogroženih družin, kar nas še posebej veseli,” je poudaril direktor podjetja
Marprom g. Bernard Majhenič.