Včeraj so se ponovno odvili Lampiončki, tokrat že v 39. izvedbi. Prireditev, ki velja za simbol mariborskih študentov, povezuje številne generacije, letos se bo izvedla že 39-ič zapovrstjo, kar prireditev uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Celotno dogajanje, tako dnevno, kot večerno, se je tudi tokrat odvijalo na travnati ploščadi v študentskem kampusu na Gosposvetski v Mariboru.

Dnevno dogajanje so si ob tradicionalnih športnih igrah študentje popestrili ob številnih zanimivostih spremljevalnega programa, osrednji večerni glasbeni program pa so predstavili Siddharta, Tabu, Leteći odred, Help! A Beatles Tribute in novi zmagovalci natečaja ŠOUROCK – Fat Butlers. Celotna prireditev se je odvila v mariborskem študentskem kampusu Gosposvetska.

Prireditev so prestavili za teden dni

»Kot vsako leto želimo študentom in ostalim obiskovalcem zagotoviti kakovostno prireditev, s tem namenom smo se odločili, da letošnje Lampiončke zamaknemo za teden dni. Glede na napoved dežja in mrazu smo prepričani, da bo boljše vreme čez teden dni obiskovalcem pričaralo nepozabno doživetje, po katerih so Lampiončki znani že vrsto let,« je pred dnevi zapisal Žiga Pirš, predsednik ŠOUM.

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.