Mednarodna likovna kolonija Duplek Art je prepoznavna tudi izven evropskih meja.

V petek, 7. decembra, se bo ob 20.00 uri v galeriji Kavarne Betnava na ulici Eve Lovše v Mariboru, odvilo odprtje likovne razstave D ART december. »To bo prva prodajna razstava v sklopu D ART, ko bo vsak prvi petek v mesecu nova razstava likovnih del nastalih na mednarodnih likovnih kolonijah Duplek Art,« nam pove slikar Rajko Ferk.

Prošnje za sodelovanje tudi iz Indije

Mednarodna likovna kolonija Duplek Art je prepoznavna tudi izven evropskih meja in prošnje za sodelovanje so prispela iz Indije, Tunizije, Češke in Makedonije.

Razstavljena bodo likovna dela umetnikov iz Katara, Kube, Nepala, Rusije, Turčije, Bolgarije, Srbije, Slovaške, Črne gore, Hrvaške, Avstrije, Italije, Nemčije, Švice, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Tako bo predstavljeno preko 200 likovnih del do junija 2019.

“Sredstva od prodaje bodo namenjena za organizacijo nove kolonije, ki bo od 30. maja do 2. junija. Likovno humanitarno društvo RAY & CO se financira 70 %  z lastnimi in sredstvi podporniki likovne umetnosti,” še pojasni Ferk. Vabljeni vse ljubitelj likovne umetnosti.