Na sceni

FOTO: Neverjetna plesna predstava zavzela Maribor

Uredništvo , 27.11.18 ob 13:17

V soboto, 24.11.2018 se je v okviru Vilinskega mesta odvijala neverjetna plesna predstava in druženje ob dogodku MULTI*KULTI GALA.

V soboto, 24.11.2018 se je v okviru Vilinskega mesta odvijala neverjetna plesna predstava in druženje ob dogodku MULTI*KULTI GALA.

Multi*kulti galo je ustvaril Zavod Ornament, Maribor z namenom druženja s priseljenci. Po njihovem mnenju lahko tako zrahljajo in odpravljajo predsodke ter pozitivno spletajo vezi. Večer je bil posvečen radosti nad barvitostjo življenja, zadovoljstvu in odprtosti, ki spada v praznično decembrsko vzdušje.

Prvi del večera je predstavljala Revija svetovnih plesov z bogatim naborom plesnih stvaritev, ki jih ustvarjajo društva in posamezniki v Sloveniji. Tako smo si lahko ogledali nekatere svetovne plese in pisane folklore ter nadaljevali sproščeno druženje ob prigrizkih eritrejske in arabske kuhinje.

© Sasa Huzjak

Energičen orientalski ples

Multi*kulti gala je bila sestavljena iz plesne predstave, glasbenih nastopov, kulinarične ponudbe in nastopa DJ-ev Shanti Priya ter Borsan.

Plese so predstavljali:
KUOD Bayani, Kamik– perzijski ples in Khaleegi- ples iz Perzijskega zaliva
KUD Salam Ghazeea, Ljubljana– indijski ples Bharat natyam
Srpsko kulturno društvo Maribor– srbski folklorni ples
Silk Dance Company, Maribor– orientalski ples

© Sasa Huzjak

Plesna skupina Silk Dance Company predstavlja orientalski ples energično, elegantno in privlačno. Njihove plesalke, ki se že vrsto let ukvarjajo s plesno umetnostjo in kulturo drugih narodov, povezuje predvsem zanimanje za plese s področja Bližnjega vzhoda. Navdušene so nad raznolikimi možnostmi izraza in predstavljajo tisto kar je v plesu lepo in privlačno. Ustvarjajo barvite in navdušujoče plesne kompozicije z uporabo različnih koreografij, kostumov in rekvizitov. Njihovi nastopi so podkrepljeni tudi z glasbo v živo, kjer prideta do izraza bobnarja Goran Radovanovič in Sebastjan Halič.