Mariborski ljubitelji festivalskih trših ritmov so včeraj, tako rekoč takoj po Lent festivalu, še enkrat prišli na svoj račun. Najbolj zagretim, tistim, ki se ne ustrašijo dežja, niti festivalskega vzdušja, so do ene ure zjutraj ubrano razgrajali najprej lokalni Happy Ol’ McWeasel, nato pa še skoraj v celoti primorski Elvis Jackson.

“Pravi borci ste”

Na včerajšnjem koncertu smo zbrani ploskali in vzpodbujali vsaj za dva, to pa že zato, ker je bil koncert, resnici na ljubo, res slabo obiskan, zato pa toliko bolj oseben in poseben. “En velik respect za vse, ki ste prišli . Pravi borci ste!” je napol za šalo, malo pa tudi zares, zbrano družbo nagovoril vedno hudomušen frontman McWeaslov Gregor Jančič.

Če so Weasli družbo temeljito ogreli, so Elvis Jackson v nič manj divjem tempu, vzdušje še stopnjevali in dokazali, da v sili Štajerc zagrabi mizo in jo za potrebe odlaganja lončkov, to mu namreč omogoča proste roke pri nebrzdanem plesu, prenese skoraj pod oder.

Igre brez meja

David Kovšca  – Buda, frontman Jacksonov je sicer že po prvih dveh komadih hudomušno okrcal skromno občinstvo in naznanil, da je to to, da se je pisalo leto 2022 in se bo drugo leto pisalo 2023, nato pa je spretno skakal po boxih pod odrom: “Ma saj to je ku igre brez meja,” je komentiral.

Vztrajali s(m)o do spodobne ene ure zjutraj, spet pa se je pokazalo, da na koncu za vzdušje šteje stanje in ne število zbranih glav. In stanje je bilo včeraj res fantastično.