Avtorica izredno priljubljene Facebook strani Argo bo srečnežu za najbolj izviren štajerki “meme” podarila unikatno šalčko. To je zbirka, ki so jo priložili navdušeni sledilci strani.

štajerščina, argo, meme

FOTO: Facebook

Pred dnevi je avtorica izredno priljubljene Facebook strani Štajerski árgo v zameno za nekaj najbolj duhovitih štajerskih skovank v meme obliki (slika z napisom) ponujala unikatno šalico v árgo izvedbi. Sicer bistvo ni v nagradi, pač pa v sodelovanju ljudi. Kako zelo je naš dialekt v bistvu duhovit, se zavemo šele tedaj, ko je kje zapisan. Komu bi pa vi podarili izvirno skodelico (oziroma “šalco”)? Vse preostale skovanke (meme), si lahko ogledate tukaj.

Število sledilcev še raste

Doslej je avtoričino stran na Facebooku všečkalo že dobrih 15.500 obiskovalcev, na Instagramu pa ima duhovita avtorica že 19.400 sledilcev. Njene objave se tudi na veliko delijo po družbenih omrežjih. V vseh pogledih smo Štajerci očitno izredno ponosni na svojo “špraho”, ki je ne le izvirna, pač pa tudi izredno duhovita. Sploh ko je zapisana. Le kako se ne bi nasmejali ob skovankah, kot so “Daj mi rajnglo za župo”, “Ne palamudi” ali “Daj mi en dim”, nekaj, kar sicer govorimo vsak dan, brez da bi na to polagali posebno pažnjo. Avtoričino delo je tako poseben družben fenomen, ki nas opozarja na lastno kulturno dediščino, obenem pa nas združuje kot Štajerce in s tem jača občutek narodne oziroma regionalne pripadnosti.

Kako uspešna bo, se ni sanjalo niti avtorici. Tako je pred 4 meseci na vprašanje, če je pričakovala taki odziv, “čisto po štajersko” odgovorila za naš osrednji mariborski spletni medij: “Niti približno. Ravnokar, ko to pišem se s sestro pogovarjama, da dobesedno ne morema vrjeti ‘kak fejst’ je to postalo popularno in kakšne pozitivne feedbacke dobivam. Še zdaj se spomnim, ko sem si takrat na morju ob ”rojstvu” argota vizualizirala, da bom imela maksimalno 324 followerjev. Pa že to se mi je zdelo kr dosti. To da pa nas je že preko 12 ‘taužnt’ pa mi je neverjetno. Včasih se sploh ne počutim, kot da sem jaz tista, ki imam argo prek.