Po več kot uspešno izvedeni Operni noči v mariborskem mestnem parku so lahko v najbolj znanih opernih arijah pod zvezdami uživali tudi na Gaju nad Mariborom. V veliko bolj intimnem vzdušju se je na trgu med tamkajšnjo cerkvijo, nekdanjo šolo in gostilno zbralo več kot 2500 opere željnih poslušalcev.

Zbrani so lahko prisluhnili svetovnim mojstrovinam v izvedbi Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod vodstvom Simona Krečiča, Zbora SNG Maribor ter uveljavljenim solistom iz mariborske opere, med njimi Sabini Cvilak, Petyi Ivanovi, Ireni Petkovi, Martinu Sušniku in Jakiju Jurgcu. Nastopil je tudi krajevni zbor iz Gaja.

Ljudje si takih dogodkov zelo želijo

“Operna noč je nekaj posebnega, zlasti še v tako intimnem in domačem vzdušju. Prireditev je povsem uspela, zbralo se je okoli 2500 ljudi, tako domačinov kot tudi poslušalcev iz okoliških krajev, Kamnice, Maribora in drugod. Ambient je odličen, še posebej za opero, po odzivu ljudi pa je mogoče reči, da si takih dogodkov v prihodnje še želijo,” je v imenu organizatorjev dogodka povedal Stane Jurgec, sicer nekdanji dirigent in umetniški vodja Opere in baleta SNG Maribor, ki si želi, da bi se dogodek ponovil tudi naslednje leto.