Lajfstajl

FOTO in VIDEO: To je svet cyber-goth posebnežev

Vanja Čiček, 23.02.19 ob 21:01

Posamezniki, ki se prištevajo med cyber-goth kulturo so oblečeni v slikovita oblačila v gotsko-industrijskem stilu, poslušajo pa elektronsko “štanc” glasbo z hitrim, ponavljajočim se beatom.

Na svetu obstaja mnogo takšnih in drugačnih (sub)kultur, od namišljenih vampirjev, do ljudi, ki pretirano hranijo svoje partnerje, obstajajo celo takšni, ki se zaljubljajo v predmete, namesto v ljudi, v prav posebno kategorijo pa sodi tudi subkultura cyber-goth. Gre za nekakšno mešanico gotske kulture oziroma mode, ki se meša z elektronsko glasbo s tipičnim industrijskim “štanc” pridihom. Na svetu obstajajo celo festivali, ki so namenjeni izključno tovrstnim posebnežem, eden takšnih je denimo Amphi festival.

Skovanka cyber-goth izhaja iz leta 1988, iz Berlina, evropske prestolnice elektronske glasbe. Navdih za to subkulturo bi naj bil celo izgled David Bowie-ja v 70ih. Današnji cyber-gothovci so v glavnem oblečeni v črno, pomešano z neonskimi barvami, prav tako nosijo tudi reflektivne materiale in PVC. Zanje so značilni škornji v visokim podplatom. Pogosto nosijo lasne podaljške, v katere si vpletejo žive neonske barve, tipični so tudi številni piercingi. Pogost modni dodatek je tudi nekakšna “gas maska” in drugačne doktorske maske v neonskih barvah, zaželjena so tudi čudaška očala.