Kot smo pred dnevi že pisali, se je znana lokalna glasbena šola KUD Coda s sedežem v mestnem parku znašla v škripcih zaradi skorajšnje izgube prostorov. Zapletena lastniška razmerja trenutnih prostorov, ki jih tedensko obišče okrog 150 mladih, so KUD Coda prisilila v zbiranje sredstev, ki jim bodo omogočala nadaljnji obstoj.

Serija koncertov v preurejeni “dnevni sobi”

Ker potrebujejo dodatna sredstva za nakup novih prostorov, so zagnali akcijo zbiranja denarja s ciklom koncertov. Na pomoč so jim tako že priskočili “slovenski Beatli” oziroma skupina Help! A Beatles Tribute z gorenjskega konca. Slednji in vsi nadaljnji koncerti se bodo odvili v kletnih prostorih v središču Maribora, ki so jih preuredili v nekakšno dnevno sobo za glasbenike in obiskovalce.

Koncerti odprti za vse donatorje

Koncerte v znak podpore so jim do konca aprila obljubili tudi Poskočni muzikanti, Midnights Ligntin’, Leonart, BalKan Duo in The SwingTones.

Kot je za naš portal povedal vodja projekta Martin Počkar iz Kud Coda, so koncerti odprti za tiste, ki so na Adrifundu, kjer zbirajo sredstva, donirali 25 eurov v zameno za vstop na koncert.