Sredino festivalsko dogajanje bo minilo tudi v znamenju povorke in nastopov udeležencev tradicionalnega Folkarta, klavirske in saksofonske glasbe.

Današnje zanimivo dogajanje v okviru Festivala Lent se bo začelo že ob 9. uri v Mestnem parku, kjer bo otrokom na voljo Art kamp. Med zakladi prednikov bodo lahko med drugim spoznali kleklanje, lončarstvo, čudežno moč zelišč, več likovnih in oblikovnih delavnic ter obiskali Bralno plažo, kjer jim bodo na voljo menjalnica knjig, zgodbice, bajke in povesti s pravljičarkami Pionirske knjižnice Rotovž in tudi antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov Bukvarne Ciproš.

»Sprehod« folkloristov po mestu

Pestro festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo s Folkartom, saj bo ob 11. uri pričetek povorke na Glavnem trgu, 11.10 nastop pred Novo KBM, ob 11.45 bo nastop pred Zavarovalnico Sava in ob 12.15 na Grajskem trgu. Ponovno bodo plesali (pričetek povorke) bo ob 19. uri pri Sodnem stolpu, ob 19.15 bo nastop pri Vodnem stolpu, ob 19.45 na Glavnem trgu in ob 20.30 na Grajskem trgu.

Pet sijajnih glasbenikov

Ob 19.30 bo na odru Triglav v Mestnem parku nastop Nidani Orchestra (SLO, BIH), ob isti uri pa se bosta v Salonu glasbenih umetnosti v dvorani Union predstavila Duo Stojnšek & Rot z igranjem na klavir. Pri fontani na Lentu bo ob 20. uri prireditev Pozor Muzika na cesti z nastopom izkušenih saksofonistov skupine Saxbeat. Večerov oder pri Dravi bo od 20. ure naprej gostil glasbeni zasedbi Stari pes in The Jason Cale Band (USA). Na glavnem odru na Trgu Leona Štuklja bo ob 21.30 koncert skupine Urban&4 (CRO). Urbanov vokal in njegova pojava sta poznana namreč po celotnem Balkanu in tudi širše, njegovo zastrupljajočo energijo na odru pa dopolnjujejo štiri sijajni glasbeniki: kitarist Luka Toman, basist Sandi Bratonja, bobnar Marco Bradaschia ter Saša Markovski na klaviaturah.

Podrobnejši program današnjega dne in celotnega festivala je dosegljiv na spletni strani Festivala Lent.