Ob nastopu hrvaškega pevca, ki že skoraj dve desetletji uspešno združuje rock, pop in elemente dalmatinskega etna, bomo priča tudi baletni pravljici, predstavitvi skakalnih asov, Folkartu in veliko glasbe.

Na Glavnem odru bo ob 21.30 vrhunec večera z nastopom hrvaškega pevca Gibonnija, ki se po trinajstih letih ponovno vrača na Festival Lent. Ime je v svetu glasbe sinonim za dovršeno kvaliteto in vrhunske glasbene dosežke, kar dokazuje tudi z novim albumom Familija, ki ga je ustvaril skupaj z Oliverjem Dragojevićem, že skoraj dve desetletji uspešno združuje rock, pop in elemente dalmatinskega etna.

Preplet zvočnih tradicij iz domačih logov

Festivalski dan pa bodo kot običajno pričeli v Mestnem parku z Art kampom, kjer bodo na voljo številne vsebine za različne generacije, ob 10.30 bo v Mestnem parku na odru Triglav baletna pravljica Deklica Lara se prebudi. Glavni trg bo ob 11.30 zasedla Pozor muzika na cesti z nastopom Wild Strings Trio (FRA, SLO, SVK), ki je nastal leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyem Kuhnom in slovenskim etno kitaristom Aleksandrom Kuzmićem. Gre za unikatno glasbeno tkanje, ki je preplet zvočnih tradicij iz domačih logov vsakega od članov tria, vse skupaj pa so nadgradili z elementi jazza, klasike, flamenka, ter keltske in balkanske glasbe. Nastop bodo ponovili ob 20. uri pri fontani na Lentu.

Znani bratje skakalnic in letalnic

Zanimivo dogajanje se vrača na oder Triglav v Mestnem parku ob 17. uri, kjer bodo v okviru Triglavovega dneva junakov skupaj sedli bratje Prevc, Peter, Cene in Domen. Najmlajši obiskovalci se bodo lahko med 12. in 19. uro preizkusili tudi na mobilni skakalnici Mini Planica in se za kratek čas prelevili v najboljše letalce sveta.

Tango, klavir, saksofon, tolkala in bobne ter didžej

Oder Triglav v Mestnem parku bodo ob 19.30 zasedli plesalci, saj bo zasedba MaTanko občinstvo popeljala v sveta tanga. Na odru Nove KBM bodo ob 22. uri nastopili glasbeniki Tria Rabih Abou-Khalil & Joachim Kühn feat. Jarrod Cagwin (LIB, GER, GBR), ki igrajo klavir, saksofon, tolkala in bobne. Ob 23.45 v Minoritih bo nastopil Aleš Bedrač aka DJ Splinta, ki na slovenski sceni slovi kot pravi mojster gramofonov – prehodi v njegovih mixih so brezhibni in scratchi super precizni.

Sicer pa tega dne ne bo manjkal ne niti Folkart. Začelo se ob 11. uri na Glavnem trgu, kjer bo pričetek povorke. Ob 11.10 bo nastop pred Novo KBM, ob 11.45 pred Zavarovalnico Sava in ob 12.15 še na Grajskem trgu. Folkloristi se bodo predstavili tudi ob 18. uri v Mestnem parku in ob 19. uri v Vodnem stolpu.

Celoten program današnjega dne in celotnega festivala je dosegljiv na spletni strani Festivala Lent.