V okviru 32. festivala LIFFe bosta v Mariboxu vsak večer na sporedu dve projekciji, skupno si bodo lahko ljubitelji ogledali 24 filmov, med njimi tudi nagrajence z letošnjih filmskih festivalov v Cannesu, Benetkah in Berlinu.

V Mariboru tudi dve premieri

Letos bosta v Mariboxu prvič na ogled tudi dve premierni projekciji, na katerih bo občinstvo spoznalo tudi člane filmske ekipe.

V soboto, 13. 11. 2021, ob 17.45, bo na sporedu premiera filma Prasica, slabšalni izraz za žensko (Slovenija, 2021), režiserke Tijane Zinajić, ki je na letošnjem festivalu v Portorožu prejela kar 7 nagrad Vesna.

Po premieri sledi še pogovor s člani filmske ekipe, to so Tijana Zinajić, režiserka, Iza Strehar, scenaristka in Liza Marijina, igralka.

Druga premierna projekcija bo 18. 11. 2021, ob 20.00, ko se bosta gledalcem predstavila režiser in producent filma Inventura (Slovenija, 2021), Darko Sinko in Vlado Bulajić.

Tudi Inventura, ki je svetovno premiero doživela v San Sebastianu, je v Portorožu pobrala 4 Vesne, med njimi tudi nagrado za najboljšo režijo in glavno vlogo Dejana Spasiča.