Od 10.  do 19. novembra bo MARIBOX v znamenju najvidnejših dosežkov svetovne kinematografije. Mariborski del Liffa v MARIBOXU bo odprla ekskluzivna predpremiera novega celovečernega filma Slovenija, Avstralija in jutri ves svet režiserja Marka Naberšnika, ki ga sicer poznamo po uspešnicah Petelinji zajtrk in Šanghaj.


Film je posnet na različnih lokacijah v Mariboru

Nov slovenski celovečerec Slovenija, Avstralija in jutri ves svet je pripoved o generaciji srednjih let, ki se sprašuje, ali je življenje še vedno mogoče opredeliti na novo. V filmu nastopajo imena, kot so Jure Ivanušič, Minca Lorenci, Aljoša Ternovšek, Mojca Simonič, Tadej Toš in Vlado Novak.

V Maribor postavljena zgodba o preprostem delavcu, ki upa, da bo s popoldanskim delom v mrežnem marketingu izboljšal svoj finančni položaj. Boris, poročen z Vesno in oče dveh otrok, dela kot vzdrževalec strojev v tovarni in upa, da bodo delodajalci cenili njegova trud in delo. Ko ugotovi, da ni tako, se naivno oklene prijateljevega nasveta in se odpravi na seminar, ki obljublja lahek dodatni zaslužek.

V okviru Liffa na ogled 20 filmov

V okviru 28. Mednarodnega filmskega festivala Liffe bo sicer na sporedu 20 celovečernih filmov, po dve projekciji na dan pa bosta na sporedu.  Ljubitelji neodvisne filmske produkcije si boste filme lahko ogledali vsak dan ob 18.00 in ob 20.00. V okviru Liffovega programa v MARIBOXU bo na sporedu še en slovenski celovečerec Ivan režiserja Janeza Burgerja, v katerem glavno vlogo odigra Maruša Majer, ki je bila lani v Berlinu nominirana za prestižno nagrado ‘Shooting Stars’.

Spored in opise filmov pa najdete tukaj.