Včeraj popoldan so bili mariborski policisti obveščeni, da na Teznem v Mariboru neznana ženska pobira prostovoljne prispevke za enega od društev za zaščito živali.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da ko je ozaveščena občanka pozvala osebo, da se izkaže s kakšnim dokumentov društva, se je ženska izgovorila, da ga je pozabila v avtu in odšla. Policisti so jo kmalu za tem prijeli in ugotovili, da ženska ni imela dovoljenja za pobiranje prispevkov in da tudi ni pobirala prispevkov v imenu kakšnega društva. Zato so ji zbran denar in popisni list zasegli ter bodo zoper njo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Pobiralci prispevkov se morejo ustrezno identificirali

Ob tej priložnosti ponovno policija opozarja vse ljudi, naj ne nasedajo takim pobiralcem prostovoljnih prispevkov. V predbožičnem in prednovoletnem času, ko se od vrat do vrat pogosto prodajajo koledarji, je pričakovati, da bo takih kršiteljev še več. Vsakdo, ki pobira prostovoljne prispevke mora imeti pri sebi ustrezno dovoljenje pristojne upravne enote, overjen popisni list in identifikacijski dokument. V kolikor menite, da kdo prispevke pobira neupravičeno, o tem takoj obvestite 113.