Nekaj Mariborčanov je bilo pred dnevi priča nenavadnemu prizoru. Deček, ki je odtaval do doma, je brezglavo tekal po ulicah in večkrat skočil pred avtomobile.

Mariborske ulice v teh dneh samevajo. Otrok in mladostnikov, ki bi se zunaj brezskrbno igrali, skorajda ni opaziti. A v minulih dneh je bilo kar nekaj ljudi v Mariboru priča nenavadnemu prizoru, ki je marsikoga precej zbegal, skorajda prestrašil. Kot nas je opozorila bralka, je v torek popoldan v bližine Osnovne šole Tabor I in v bližini mesarije Nikl, opazila dečka, starega okoli 5 let, ki je brezglavo tekal čez cesto.

Mimoidoči so mu skušali pomagati

“Bil je povsem sam, umazan po obrazu, zgolj v nogavicah in majici z dolgimi rokavi. Večkrat je stekel čez cesto in avtomobili bi ga skorajda povozili, saj sploh ni gledal okrog. Videlo ga je več ljudi, a z nikomer ni želel govoriti. Mimoidoči so poklicali policijo, saj je bil brez staršev in bilo je zelo nenavadno, ničesar ni znal povedati, niti imena, niti kaj se mu je zgodilo. Neka ženska je potem počakala z njim na policijo,” je neobičajen dogodek opisala bralka, ki se ob tem sprašuje, kakšen konec ima zgodba in ali se je deček srečno vrnil domov. Priče so ga, kot so povedale, opazile še na Betnavski cesti in na Ulici Matije Murka.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor, kjer so potrdili, da so bili o omenjenem dogodku res obveščeni. “Otroka, ki se je materi, ki živi v bližini, izmuznil z dvorišča, smo seveda pospremili domov. Z otrokom je vse v redu, policija pa je speljala vse postopke, ki so v takih primerih običajni. Ker so otroci posebej zaščitena kategorija oseb v smislu varovanja osebnih podatkov, vam več informacij o tem dogodku ne moremo nuditi,” je še pojasnil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi PU Maribor.