Na mariborskem sodišču bo prihodnji teden več obravnav, med drugim bodo na zatožno klop sedli poslovnež Walter Wolf, nekdanja člana uprave Zvona in obtoženi uboja na Dravi.

Kot je razvidno iz spletne strani slovenskih sodišč, bo tudi na mariborskem sodišču v prihajajočem tednu kar nekaj odmevnih obravnav.

Jutri, v ponedeljek bo na zatožno klop pred sodnico Mašo Blažeka v nadaljevanju sojenja sedel  župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik, ki mu tožilstvo očita jemanje podkupnine v korist občine pri urejanju storitve pomoč na domu.

V torek bo na Okrožnem sodišču v Mariboru predobravnavni narok za hrvaškega državljana Aleksandra Miljuša zaradi ugrabitve in spolnega nasilja v Miklavžu na Dravskem polju ter drugih kaznivih dejanj. Sodnica bo Tanja Rot. V četrtek se bo začelo sojenje poslovnežu Walterju Wolfu zaradi očitkov o pranju denarja.

Nadaljevanje sojenja nekdanjima članoma uprave Zvona Ena Simonu Zdolšku in Mateji Vidnar Stiplošek ter nekdanjemu uslužbencu mariborske nadškofije Andreju Mesarcu zaradi obtožb o zlorabi položaja bo v petek. Sodnik je Danilo Obersnel. Tega dne bo še pred sodnico Mašo Blažeka nadaljevanje ponovljenega sojenja zoper Petra Vravnika zaradi obtožb o uboju na Dravi.