Pred približno pol leta je 35-letni Mariborčan, skupaj z drugimi storilci, vlomil v bankomat z ročno bombo.

Pred približno šestimi meseci se je na Sokolski ulici pri trgovskem centru Merkur v Mariboru zgodilo kaznivo dejanje velike tatvine. Okoli 3.00 ponoči so se neznani storilci pripeljali pred trgovski center ter poskušali vlomiti v bankomat, ki je bil nameščen na objekt.

Neznane osebe so pristopile do bankomata ter s primernim orodjem zlomile ekran le-tega. Nato so skozi nastalo odprtino v notranjost bankomata odvrgli ročno bombo. Ročna bomba je poškodovala bankomat ter celotni trgovski center, a vrata trezorja so kljub vsemu ostala nepoškodovana. “Videli so, da do denarja ne morejo priti, zato so kraj dogodka zapustili,” je na današnji novinarski konferenci sporočil Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Maribor.

Z dejanjem so oškodovali lastnika bankomata za približno 9.000 evrov, nastala pa je materialna škoda na samem objektu, ki znaša 5.000 evrov.

Osumljencu odredili pripor

Z zbiranjem obvestil in dokazov so kriminalisti nesporno potrdili, da je navedenega kaznivega dejanja osumljen 35-letni Mariborčan,” so sporočili kriminalisti ter dodali, da še vedno iščejo njegove sostorilce. Ta isti osumljenec je osumljen tudi velike tatvine, ki jo je storil med 19. in 21. oktobrom lani, ko je v Limbušu vlomil v skladišče podjetja ter odtujil različno orodje v vrednosti 5.000 evrov.

Osumljencu so v torek, 12. marca, policisti odvzeli prostost in ga pridržali. “Včeraj je bil priveden pred preiskovalnega okrožnega sodnika v Mariboru, kateri je po zaslišanju zoper njega odredil pripor,” pojasnjuje Kolbl.

V zadnjem času se je v Mariboru in okolici zgodilo veliko ropov oz. poskusov ropa bankomata, a kot zatrjujejo na PU Maribor, primer iz Sokolske ni v povezavi s primeri iz Šentilja in Lenarta, kjer so storilci za kaznivo dejanje uporabili plin. Je pa za pričakovati, da sta slednja primera le povezana, saj je bil uporabljeni plin v obeh primerih zelo podoben. Te primere policija še preiskuje.