V postopku so vozniku odredili hitri test za ugotavljanje prisotnosti drog, katerega rezultat je bil pozitiven. Zato so vozniku odredili še strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zraven tega so policisti pri vozniku našli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Mariborski policisti so v petek, 29. maja, nekaj po 8. uri, v Mariboru ustavljali voznika osebnega avtomobila. Ta na znake policistov z modro lučjo in sireno ni ustavil, nato pa je skušal še peš pobegniti. Policisti so ga ujeli in vklenili. Ugotovili so, da je to želel storiti zato, ker je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Odklonil strokovni pregled

“V postopku so vozniku odredili hitri test za ugotavljanje prisotnosti drog, katerega rezultat je bil pozitiven. Zato so vozniku odredili še strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zraven tega so policisti pri vozniku našli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo,” so sporočili s PU Maribor. 

Vozilo in rastlinske delce so mu zasegli ter vozniku za storjene prekrške izrekli globo v višini 1.700 evrov. Kot so sporočilil ga čaka še hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, zaradi prepovedane droge in obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.